Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a aprobat printr-un ordin standardele de cost pentru intretinerea curenta pe timp de iarna a drumurilor, care variaza in functie de tipul de drum intre 2.520 si 4.509 euro pe kilometru, pentru perioada 1 noiembrie-31 martie.

Pentru drumurile incluse in nivelul I de viabilitate (autostrazi, drumuri cu patru benzi, drumuri cu doua benzi care leaga Capitala de orasele resedinte de judet) standardul de cost este fixat la 4.509 euro/kilometru, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, citat de Mediafax. [Accidente si tamponari din cauza ninsorii]

Pentru nivelul II de viabilitate (drumuri nationale din clasele tehnice III si IV, cu trafic intre 3.501-8.000 vehicule pe zi, respectiv 750-3.500 masini), standardul de cost este de 3.688 euro/km, iar pentru nivelul III (restul drumurilor nationale care trebuie mentinute in stare de viabilitate) acesta este de 2.520 euro/km.

Restul articolului il gasesti pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.