Stimulentele financiare vor fi acordate pana la sfarsitul anului pe baza criteriilor de performanta, dupa care va fi aplicata Legea salarizarii unitare.

Presedintele Traian Basescu a trimis, miercuri, Parlamentului, cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea OUG 1/2010 privind stimulentele, apreciind ca aceasta creeaza discriminari in randul salariatilor din administratia publica, incalcand in mod vadit principiile salarizarii unitare.

Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat agentiei MEDIAFAX ca va analiza aceasta tergiversare a aplicarii Legii de aprobare a OUG 1/2010 privind stimulentele, precizand ca functionarii publici vor protesta, cu siguranta, in urma deciziei presedintelui Traian Basescu.

In 13 octombrie, aproximativ 200 de angajati ai Ministerului Finantelor au protestat pe holurile institutiei, cerand sa le fie acordate stimulentele. Protestele spontane s-au extins, o zi mai tarziu, in toata tara, mii de angajati de la administratiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din directiile de ocupare a fortei de munca, din casele de asigurari de sanatate, din asistenta sociala si din biblioteci oprind lucru in semn de solidaritate cu angajatii de la Ministerul Finantelor.

In urma protestului spontan, intre sindicate si reprezentantii Ministerului de Finante si ANAF au avut loc mai multe runde de negocieri privind acordarea stimulentelor. In final, doar liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a semnat protocolul cu Ministerul Finantelor privind acordarea acestor drepturi banesti.

Ministrul Gheorghe Ialomitianu le spunea atunci angajatilor ca in 19 octombrie va fi votata in Parlament noua lege ca va asigura o salarizare echitabila pentru angajatii din Ministerul Finantelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.