Pe masura ce piata de recrutare aluneca pe o panta descrescatoare pe perioada crizei, companiile de resurse umane au gasit colacul de salvare - diviziile de leasing tin in viata afacerile de HR.

Piata locala de leasing de personal este inca in perioada de pionierat, astfel incat are un potential enorm. De exemplu, potrivit unor cercetari de piata citate de TrenkWalder Sobis, in Romania doar 0,1% din forta de munca este angajata in regim de leasing, scrie Wall-Street.

Spre comparatie, Ungaria si Slovacia au un procent de 0,3%, iar media pe Europa ajunge undeva la 3,5%.

"Companiile mari folosesc acest sistem pentru ca au experienta beneficiilor leasingului in alte tari, iar, pe baza experientei colegilor din alte tari, cred ca leasing-ul de personal va ajunge sa fie un serviciu folosit si de companiile de dimensiuni medii si mici. Partenerii din Austria au in leasing si 5 -6 angajati pentru companii mici”, explica Bogdan Florea, managerul companiei de resurse umane Trenkwalder Sobis, cu afaceri de 8,9 milioane de euro in 2009.

Citeste integral despre alternativa unui loc de munca stabil pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.