Presedintele Traian Basescu i-a spus marti directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, ca Romania doreste o cooperare pe termen lung cu FMI, dupa incheierea actualului acord, vizand pentru viitor un acord stand by de asistenta sau o linie flexibila de credit.

"Din punctul nostru de vedere, dorim o cooperare pe termen lung cu FMI, cand vom incheia acest acord, cel mai probabil va vom cere un acord stand by de asistenta sau o linie flexibila de credit. Vom vedea impreuna ce solutie trebuie adoptata in ce priveste Romania, pentru ca este clar ca atata timp cat suntem intr-un acord cu domneavoastra, Romania este mai credibila. Si pana nu vom finaliza reformele structurale, fie ca vorbim de administratia publica, educatie, sistemul de sanatate, sistemul de protectie sociala, credem cu tarie ca avem nevoie de un parteneriat cu FMI si Banca Mondiala", a spus Traian Basescu marti, la Palatul Cotroceni, in deschiderea discutiilor cu delegatia FMI , condusa de directorul Fondului, Dominique Strauss-Kahn.

La intalnirea de la Palatul Cotroceni a participat si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.