Economia Romaniei va scadea doi ani la rand, ca urmare a cresterii somajului si a inrautatirii datoriei externe, pe masura ce guvernul taie cheltuielile, chiar daca BNR spune ca a iesit din recesiune, afirma analistul Neil Shearing de la Capital Economics.
"Este prematur si un pic ingrijorator sa vorbim despre redresarea economiei. In mod clar, perspectiva s-a imbunatatit, insa exista inca numeroase riscuri de cadere. Anticipam o scadere economica de 0,5% in 2010", a spus Shearing, un economist pentru piete europene emergente, potrivit Wall-Street care citeaza Bloomberg.

Capital Economics este prima insitutie care a afirmat inca din toamna anului trecut ca Romania va apela la ajutorul FMI.

Franta si Germania, pe care Romania se bazeaza pentru export si investitii, au iesit din recesiune in al doilea trimestru din 2009, fapt ce i-a facut pe analisti sa se astepte la o revenire a celor mai multe economii din estul Europei, cel mai devreme la sfarsitul acestui an.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.