Circa 100.000 de firme isi vor suspenda activitatea temporar sau permanent in semestrul al II-lea din 2009 dupa ce in primele sase luni alte 115.000 s-au radiat in principal din cauza impozitului minim, a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.
"In primele sase luni s-au radiat 115.000 de firme, pentru ca multe s-au speriat de impozitul forfetar (minim). In a doua parte a anului firmele vor avea cel putin acelasi numar de probleme pentru ca se amplifica si in Romania criza. Daca o sa continuam cu aceeasi evolutie, circa 100.000 de firme isi vor suspenda definitiv sau temporar activitatea" a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) Ovidiu Nicolescu, citat de NewsIn.

Acesta a mai declarat ca in urma discutilor cu premierul Emil Boc, din toamna Guvernul ar trebui sa ia masuri de diminare a impactului impozitului minim asupra intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

Potrivit Wall-Street, din cele aproximativ 100.000 de firme afectate, atat de impozitul minim, cat si de imposibilitatea de creditare, majoritatea sunt microintreprinderi, dar si firme mici si mijlocii din industrie constructii, servicii si comert.

Dupa eroarea forfetarului, Nita se explica: Am propus impozitul doar pentru anumite ramuri


PSD cere "moartea" impozitului forfetar


Videanu: Impozitul forfetar a fost o eroare

Geoana: Impozitul forfetar nu poate fi eliminat pana nu se gasesc alte surse de finantare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.