Dificultatile exceptionale cu care se confrunta industria auto impun schimbari la nivel de management, iar sefii companiilor auto sunt primii care pleaca. Pana acum sefii de la Peugeot Citroen si General Motors au parasit companiile pe care le conduceau.


  • Seful Peugeot Citroen, concediat

Grupul francez PSA Peugeot-Citroen l-a demis pe Christian Streiff care ocupa functia de director executiv in cadrul companiei si l-a inlocuit cu Philippe Varin, potrivit Wall Street Journal. Decizia de schimbare a venit dupa ce s-a anuntat ca grupul va fi pe pierderi pana in 2010. Compania a postat o pierdere de 343 milioane euro in 2008, dupa ce in 2007 a avut un profit de 885 milioane euro, estimarile pentru 2009 fiind in contunuare pierderi, scrie Wall-Street.

  • Seful General Motors paraseste compania

Wagoner, in functie din 2000, paraseste GM in conditiile in care grupul a fost grav afectat de criza financiara, ce a dus la scaderea vanzarilor si la falimentul multor funrnizori de piese. GM nu a confirmat decizia lui Wagoner. "Administratia Obama a cerut explicit domnului Wagoner sa demisioneze", a spus un inalt oficial de la Casa Alba, care a subliniat ca seful GM a acceptat.


7.500 de angajati au acceptat salarii compensatorii pentru a parasi compania

Presedintele Barack Obama a declarat recent ca GM si Chrysler nu au luat toate deciziile necesare pentru a se salva, de cand au primit un pachet de sprijin de 17,4 miliarde dolari, in decembrie 2008.

Astazi, administratia Obama va anunta un plan pentru salvarea sectorului auto american, conform caruia, grupului GM i se vor acorda 60 de zile pentru a gasi cea mai buna solutie pentru continuarea activitatilor, iar companiei Chrysler i se vor acorda 30 de zile pentru incheierea unei aliante cu Fiat. Daca afacerea va reusi, guvernul ar mai putea acorda companiei 6 miliarde de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.