Peste 200 de angajati ai companiei aeriene Tarom au intrat in aceasta dimineata in grev, pe Aeroportul Henri Coanda.

UPDATE

Compania Tarom a decis, miercuri, dupa discutii cu reprezentantii Sindicatului National Tehnic si cei ai Ministerului Transporturilor, sa faca o evaluare obiectiva pentru a stabili care sunt licentele necesare pentru desfasurarea operatiunilor tehnice.

Tarom arata, ca o comisie interna, din care vor face parte si membri ai Sindicatului National Tehnic al companiei, va face in cel mai scurt timp o evaluare obiectiva, pentru a stabili care sunt licentele necesare pentru desfasurarea operatiunilor tehnice.

Compania precizeaza ca, in perioada urmatoare, vor expira aproximativ 200 de licente ale personalului tehnic.

"In urma negocierilor de astazi s-a stabilit de comun acord ca numai licentele necesare vor fi prelungite, conform tuturor reglementarilor nationale si internationale in vigoare, compania asigurand pasagerii ca operarea in deplina siguranta a tuturor aeronavelor sale reprezinta principala sa prioritate", se mai arata in comunicat.



Secretarul general al Sindicatului National Tehnic Tarom, Aurel Curdov, a declarat miercuri, potrivit MEDIAFAX, ca protestul nu a fost organizat de catre sindicat, desi stia de marti ca exista o stare de tensiune printre angajati si a anuntat conducerea companiei.

"Am anuntat de ieri conducerea ca este o situatie exploziva din cauza neprelungirii licentelor pe partea tehnica. Ei spun ca exista o recomandare a autoritatii aeronautice, care spune ca nu este imperios necesar sa aiba toata lumea aceasta licenta, dar neprelungirea ei ne afecteaza drepturile", a precizat liderul sindical.

Aurel Curdov a mai spus ca miercuri dimineata a fost la directorul tehnic al Tarom pentru a discuta cu acesta, insa nu s-a putut ajunge la un compromis.

"Avem 30 de persoane care trebuie sa dea licenta luna aceasta si el nu a aprobat prelungirea. Am rugat sa ne dea o explicatie si a zis ca el nu semneaza pentru aceste licente, invocand ca vine Curtea de Conturi. A trebuit sa le spun oamenilor ce se intampla", a adaugat Aurel Curdov.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Liderul sindical a mai spus ca tot personalul tehnic ar urma sa ajunga treptat, pe masura ce expira licentele, in aceasta situatie. El a explicat ca odata cu expirarea licentei oamenii pierd lunar aproximativ 400 de lei, plus niste bani care se acorda la concediu.

Curdov sustine ca sunt aproximativ 170 de persoane care mai au astfel de licenta si sunt hotarate sa ceara ca aceste documente sa ramana valide pana la pensie sau pana la plecarea din companie. Secretarul general al Sindicatului National Tehnic Tarom a mai spus ca mai sunt 70 de persoane care inca protesteaza, precizand ca nu stie cat va dura actiunea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.