Imprumutul de 800 de milioane de euro pentru Primaria Capitalei, destinat restructurarii unei datorii de 500 de milioane de euro si contractarii de noi credite, se va afla, joi, pe ordinea de zi a sedintei CGMB, dupa ce, in precedentul mandat al lui Sorin Oprescu, nu a fost aprobat.

"Este vorba despre o restructurare a vechiului credit al Primariei Capitalei, in valoare de 500 de milioane de euro, reprezentand eurobonduri contractate in 2005 de fostul primar Adrian Videanu, care, urmare a schimbarilor legislative din domeniul fiscal, a fost trecut la capitolul datorie publica, incarcand bugetul Primariei Capitalei pana aproape de gradul maxim de indatorare", a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, primarul general Sorin Oprescu.

Edilul a mai spus ca, in prezent, este blocata posibilitatea de a contracta noi credite pentru proiectele municipalitatii.

Proiectul de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de joi prevede aprobarea contractarii unor finantari rambursabile interne sau externe in valoare totala de pana la 800 de milioane de euro sau echivalentul in lei, in vederea restructurarii datoriei de pana la 500 milioane de euro si contractarii de noi credite.

Potrivit proiectului, contractarea finantarii rambursabile de 800 de milioane de euro, cu maturitate de pana la 20 de ani, se face pentru realizarea investitiilor publice de interes local si pentru asigurarea resurselor financiare necesare platii de capital (principal) in anul 2015 aferente emisiunii de euro-obligatiuni emise de Municipiul Bucuresti in 2005.

Oprescu precizeaza ca, in 2015, anul rambursarii obligatiunilor in valoare de 500 de milioane de euro, gradul de indatorare al municipalitatii ar urma sa depaseasca limita maxima legala de 30%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.