Superbogatii lumii au exploatat lacunele din legislatia fiscala transfrontaliera pentru a ascunde in conturi offshore 21.000 miliarde de dolari.

Suma reprezinta echivalentul PIB-urilor SUA si Japoniei puse la un loc, potrivit unui studiu comandat de organizatiei Tax Justice Network, relateaza MEDIAFAX.

Conform raportului intocmit de James Henry, fostul economist sef al firmei de consultanta McKinsey, cel putin 13.000 de miliarde de lire sterline (21.000 de miliarde de dolari) au migrat catre tari cu jurisdictii protectoare, precum Elvetia si Cayman Islands, cu ajutorul bancilor de investitii

Averile au migrat in conturi bancare offshore in special din tari bogate in petrol, in loc sa fie investite local.

De la inceputul anilor 1990, din Rusia au iesit aproape 500 de miliarde de lire sterline (781 miliarde dolari), daca se adauga si castigurile aduse de investitiile ascunse. Din Arabia Saudita au iesit fonduri de 197 miliarde de lire (307 miliarde dolari), iar din Nigeria 196 miliarde de lire (306 miliarde dolari).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.