Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul intentioneaza ca, anul viitor, sa reduca nivelul contributiilor de asigurari sociale cu 5% pentru angajatori.

"De la 1 ianuare 2013, ne dorim impozitarea pe trei trepte: 16%, pentru societatile comerciale si persoanele cu venituri medii, iar pentru cei cu venituri foarte mici vom incerca aplicarea celorlalte doua cote, de 12% si 8%, Va fi, daca vreti, o cota sociala, iar efectul pe buget este unul negativ", a spus Ponta, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV.

Cota unica de impozitare a fost introdusa din ianuarie 2005 de Guvernul Tariceanu, imediat dupa preluarea mandatului.

In privinta CAS, premierul a aratat ca intentia Executivului este sa efectueze anul viitor o reducere de cinci puncte procentuale la angajator, relateaza stirileprotv.ro.

Victor Ponta a precizat ca vor exista si masuri cu impact pozitiv asupra bugetului, cum ar fi modificarea Fondului de rezerva al Guvernului. Pentru a compensa reducerea CAS-ului si a TVA-ului, Guvernul va taia din cheltuielile Fondului de Rezerva.

Acesta va fi folosit doar in situatii de urgenta, nu pentru finantarea primariilor si consiliilor judetene, a specificat Victor Ponta, citat de aceeasi sursa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.