Somajul in randul tinerilor in Romania este de aproape 23%, potrivit ultimelor date de la Eurostat, usor peste media europeana de 20,5%, dar cu mult sub valorile din Spania, Grecia sau Slovacia. In aceste tari, integrarea tinerilor in piata muncii a devenit un pariu riscant. Vezi topul primelor cinci state "campioane" la somajul juvenil.
  • Spania, un miraj care a luat sfarsit pentru romani
Spania ocupa prima pozitie dintre tarile din Uniunea Europeana in functie de somajul inregistrat la tinerii sub 25 de ani, potrivit statisticilor Eurostat. Daca te gandesti sa pleci in Spania, tara unde pana acum ceva vreme plecau in masa romanii si in cativa ani unii se intorceau cu mici averi, trebuie sa stii ca somajul in randul tinerilor este de circa 46%.

  • Grecia, o tara aproape de faliment, bantuita de somaj

In topul tarilor cu o rata mare a somajului printre tinerii sub 25 de ani nu putea lipsi Grecia, o tara salvata de doua ori de la faliment cu o datorie publica imensa, care a fost macinata anul acesta de numeroase proteste de strada, generate de masurile de austeritate aplicate de guvernul de la Atena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.