Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu exclude "posibilitatea ca unele companii de stat sa fie lasate sa intre in faliment", el sustinand ca "va ramane in amintire ca Guvernul scoate din dificultate orice companie de stat".

"Nu exclud posibilitatea ca unele regii de stat sa fie lasate sa intre in faliment", a spus Traian Basescu, la RRA, refuzand sa dea exemple de astfel de companii.

El a precizat ca nu s-at stabilit inca o lista cu astfel de companii.

  • De ce s-a ajuns la aceasta situatie?

"Nu s-a stabilit inca o lista, dar Guvernul, neavand posibilitatea sa plateaca datoriile acestor regii, va trebui sa creeze posibilitatea ca firmele creditoare sa vina la masa credala si din vanzarea activelor companiilor de stat sa-si acopere datoriile", a spus seful statului.

El a subliniat ca acest proces va aparea cu certitudine.

"Nu mai putem tolera cangrene in economia romaneasca. Va ramane amintire faptul ca Guvernul scoate din dificultate orice companie", a spus Traian Basescu.

Presedintele a subliniat ca nu trebuie sa ne gandim la o companie cum este Calea Ferata, care are pierderi in toata Europa.

"Vor fi companii de stat care vor fi lasate sa intre in faliment. Politic, decizia e clara, nu mai finantam ineficienta", a subliniat seful statului, care a explicat ca finantarea se face cu bani de la pensionari, de la sanatate, si nu se face cu bani tipariti.

"Daca compania cu capital de stat nu-si plateste furnizorii, de unde sa luam bani? Acesti furnizori vor merge in instanta, vor cere falimentul companiilor si vor fi lasate sa intre in faliment", a spus Traian Basescu.

FMI a stabilit cu autoritatile romane un numar de 15 societati de stat care vor avea manageri privati, printre acestea numarandu-se cele mai mari companii care nu vor fi privatizate, a declarat luni Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu Romania.

Citeste si:
Statul vrea ca CEC Bank să vândă polițe RCA
Soluția statului în fața...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.