Nuclearelectrica, Hidroelectrica, CFR Marfa, CFR Calatori si CFR Infrastructura se numara printre cele 15 companii de stat care vor avea manageri privati, iar la unele dintre ele vor fi inlocuiti si membrii CA, a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI.

Intrebat daca inlocuirea managerilor este suficienta, oficialul FMI a aratat ca vor exista masuri suplimentare care sa asigure o guvernanta cat mai buna, una dintre ele fiind operarea de schimbari in Consiliile de Administratie.

"Exista anumite persoane care au pozitii privilegiate acum in anumite companii, dar si le vor pierde (...).Vom incepe sa selectam membrii Consiliilor de Administratie intr-o maniera mult mai obiectiva. Acesta este numai o zona in care vor exista imbunatatiri. Cealalta este ca Guvernul va imbunatati guvernanta prin reformarea legislatiei intreprinderilior de stat, pentru a face ca aceste consilii sa opereze intr-un mod mai obiectiv si corect", a afirmat Franks.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX ca Ministerul Economiei a propus FMI ca Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Compania Nationala a Huilei, Oltchim si Hidroelectrica sa figureze printre companiile care vor avea management privat.

FMI a prezentat insa o alta lista, in care erau incluse toate companiile din sectorul energetic.

"Ministerul Economiei a venit cu o lista de patru companii, si anume SNLO, CNH, Oltchim si HIdroelectrica. FMI a prezentat insa o alta lista, in care, cu exceptia Termoelectrica, erau toate companiile energetice. La discutii nu s-a stabilit nimic, dar a ramas ca sefii FMI sa discute ei intre ei si sa elaboreze o lista clara", au afirmat sursele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.