Sapte banci europene au fost declarate insuficient de puternice pentru a face fata unui alt val de recesiune, avand nevoie de alte 3,5 miliarde de euro, arata testul de stres al bancilor realizat de Comitetul European de Supraveghere Bancara.

In cadrul acestui test au fost analizate 91 de banci din 20 de tari. Analistii estimau ca cinci din zece unitati bancare nu vor trece testul Comitetului European de Supraveghere Bancara. Previzibil, niciuna din institutiile bancare importante nu a esuat testul. Prin acest test s-a analizat modul in care bancile pot face fata unei noi posibile recesiuni si pierderilor raportate de obligatiunile emise de tarile membre ale zonei euro.

Pe de alta parte, cinci dintre bancile regionale ale Spaniei nu au trecut acest test. In cazul lor va fi necesara o recapitalizare de 1,8 mld. euro pentru grabirea restructurarii sectorului financiar, potrivit Bancii Nationale a Spaniei. Bancile aflate in aceasta situatie sunt Banca Civica, Diada, Espiga, Unnim si Cajasur.

De asemenea, banci din Germania si Grecia au fost declarate insuficient de puternice si vor avea la randul lor nevoie de restructurare, printre acestea numarandu-se Hypo Real Estate detinuta de statul german, respectiv ATEbank, detinuta de Grecia. Banca Greceasca va avea nevoie de un o recapitalizare de 242,6 mil. euro pentru a putea face fata celui mai pesimist scenariu – o adancire a recesiunii in 2010 si 2011.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.