Impotriva trendului, unul dintre cei patru "majori" ai industriei muzicale isi protejeaza drepturile de autor pe YouTube.

Decizia, facuta publica la sfarsitul saptamanii, ii obliga pe cei de la Google sa inlature toate videoclipurile in care apar artisti ai Warner Music. Compania a anuntat ca e nemultumita de faptul ca nu primeste niciun ban pe sutele de milioane de vizualizari lunare asigurate de YouTube.

Fara sa-si dea seama ca beneficiaza, de fapt, de un canal de promovare care nu ii costa absolut nimic, reprezentantii casei de discuri au declarat ca artistii lor sunt mai valorosi decat ai altora, si ca nume ca Madonna, Red Hot Chili Peppers, Bjork sau Linkin Park ar trebui apreciate si recompensate mai mult.

Chiar daca artistii care au obtinut venituri din vanzari in conditiile in care si-au pus, gratuit, operele pe internet (Nine Inch Nails si Radiohead fiind cele mai bune exemple recente) sunt din ce in ce mai multi, atitudinea caselor de discuri fata de mediul digital este in continuare retrograda. In loc sa incerce sa monetizeze, prin noi media, continutul, si sa-l lase sa circule, majoritatea producatorilor de muzica prefera sa-si dezamageasca fanii prin mercantilism. Nu doar ca imaginile si brandurile artistilor vor avea de suferit, ci si tonele de clipuri "alternative", facute in casa, care urmeaza sa fie sterse in zilele ce urmeaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.