Grupul de presa al omului de afaceri Dinu Patriciu, Adevarul Holding, a preluat operatiunile detinute de grupul elvetian Ringier AG in Ucraina, respectiv compania Free Media Ukraine, cel mai important brand in aceasta tranzactie fiind cel al cotidianului tabloid "Blik"

Echipa celor 106 angajati care lucreaza in birourile din capitala ucraineana ale companiei Free Media Ucraina, editorul tabloidului "Blik" la Kiev, va trece si ea, din momentul tranzactiei, catre Adevarul Holding.

Pasul facut pe piata din Ucraina este o premiera pentru un publisher roman si, deopotriva, o etapa strategica importanta in viziunea de dezvoltare a grupului Adevarul, se precizeaza in comunicatul de presa. De asemenea, operatiunile din Ucraina vor fi coordonate de la Bucuresti de noua structura creata in Adevarul Holding, Divizia International si Reviste.

Ringier AG a achizitionat compania Free Media Ukraine in primavara anului 2006, "din motive strategice", insa asteptarile fata de piata din Ucraina nu au fost in general confirmate. In viitorul apropiat Ringier "se va concentra pe activitatile de succes pe care le are in Europa Centrala si de Est", se arata intr-un comunicat de presa al grupului Ringier.

Adevarul Holding va prelua conducerea companiei si a intreagii echipe Free Media Ukraine, iar Marco Stettler, actualul General Manager, va asigura predarea operatiunilor din Kiev pana la finele lunii octombrie, urmand sa preia ulterior o noua pozitie de conducere in cadrul Ringier AG.

"Blik" a fost lansat pe piata din Ucraina in mai 2006 de compania Ringier, dupa modelul tabloidului elvetian "Blick", concept extins si in Ungaria ("Blikk"), Serbia ("Blic"), Cehia ("Blesk") si Romania ("Libertatea"). Adevarul Holding detine, la randul sau, al doilea cotidian tabloid din Romania ca vanzari, "Click" (130.000 exemplare vandute zilnic).

"Aceste investitii si multe altele pe domenii conexe, cum ar fi tiparul, nu fac decat sa confirme cresterea spectaculoasa a grupului nostru. Cei peste 800 de angajati formeaza azi o echipa puternica si unita, care are curajul, instrumentele si atitudinea de business necesare pentru a face din Adevarul Holding un jucator important pe piata romaneasca. Numai observatorii superficiali nu iau in serios pozitia din ce in ce mai solida a companiei noastre", a declarat Razvan Corneteanu, directorul general al holdingului Adevarul.

In portofoliul grupului Adevarul se mai regasesc cotidianul "Adevarul", tabloidul "Click", o gama larga de suplimente asociate acestor doua branduri, publicatiile de duminica "Adevarul" si "Click", publicatiile culturale "Dilema Veche" si "Dilemateca" si prestigioasa revista de politica internationala "Foreign Policy Romania".

Divizia internationala a grupului mai cuprinde redactii in Spania si Italia, redactii infiintate inca din 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.