Concesionarii de tarabe din Piata Obor din Capitala s-au incaierat ieri cu politistii comunitari, comerciantii fiind nemultumiti ca Administratia Pietelor Sector 2 a inceput sa le mute tarabele pe un nou amplasament.



&nbs
Concesionarii de tarabe din Piata Obor din Capitala s-au incaierat ieri cu politistii comunitari, comerciantii fiind nemultumiti ca Administratia Pietelor Sector 2 a inceput sa le mute tarabele pe un nou amplasament.



Potrivit unui comunicat de vineri al Primariei Sectorului 2, clanurile mafiote din Piata Obor, care cresc artificial preturile la legume si fructe, i-au scos cu forta pe taranii producatori pentru a ocupa ei tarabele.

In urma interventiei Politiei Comunitare a Sectorului 2, comerciantii i-au atacat cu arme albe si pietre, fiind raniti trei politisti (doi injunghiati si unul cu capul spart).

Comerciantii, care nu vor avea loc la cele aproximativ 600 de tarabe existente pe amplasamentul provizoriu, vor fi directionati catre restul de piete agroalimentare din sectorul 2, respectiv Colentina si Vatra Luminoasa.

La fata locului a venit viceprimarul sectorului 2, Dan Cezar Ioan, care a fost intimpinat cu ostilitate de comercianti, acestia huiduindu-l si apropiindu-se amenintator de el.

In ciuda insistentelor viceprimarului de a face sedinta in piata, comerciantii au refuzat, iar fortele de ordine au format un culoar pina la sediul Politiei Comunitare din Piata Obor, unde au loc discutii intre reprezentantii comerciantilor, ai Primariei, Politiei Comunitare, Politiei Capitalei, ai Jandarmeriei si ai Administratiei Pietelor, cu privire la dezamorsarea conflictului. La fata locului au fost trimise trei echipaje de jandarmi, care, in scurt timp, au reusit sa aplaneze temporar conflictul.

Aproximativ 200 de comercianti au continuat sa protesteze in fata Administratiei Pietelor din Sectorul 2, nemultumiti de modul in care s-a facut redistribuirea tarabelor.

In urma cu trei zile, Administratia Pietelor Sector 2 a inceput mutarea comerciantilor din Piata Obor pe noul amplasament, conform planificarilor pe amplasamentul provizoriu care a fost amenajat linga Hala Obor.

Administratia publica locala a sectorului 2 va incepe, in urmatoarele luni, lucrarile de modernizare a Pietei Obor, astfel incit aceasta sa ofere bucurestenilor conditii normale pentru achizitionarea legumelor si fructelor proaspete si sa elimine speculantii si intermediarii care cresc nejustificat preturile produselor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.