Procurorii ancheteaza daca Renault are vreo vina in seria de sinucideri printre angajatii uzinei.

In ultimele luni, trei angajati ai Renault s-au sinucis, se presupune, din cauza conditiilor stresante de lucru. Ultima persoana care si-a luat viata a lasat chiar un bilet in care punea gestul sau pe seama stresului de la serviciu. Se pare ca, dupa ce Renault a inregistrat o cadere serioasa a profiturilor, anul trecut, conducerea a facut o mobilizare generala si un plan de a scoate pe piata 12 noi modele pina in 2009. Totul a fost insotit si de un plan de restructurare.

Restructurarea omoara

Sindicalistii de la Renault acuza compania ca planul de restructurare a creat presiuni uriase asupra angajatilor si au cerut conducerii sa faca o analiza de urgenta a situatiei. Mai mult, seful de sindicat a acuzat Renault ca angajatii sint hartuiti, umiliti, extenuati intr-o cursa epuizanta pentru respectarea termenelor-limita la proiecte.

Compania Renault sustine ca nu exista nici o legatura, cel putin la acest moment, intre conditiile de munca si cele trei sinucideri. Conducerea firmei si-a exprimat regretul pentru aceste incidente.