Mai multi demnitari si functionari publici din institutiile centrale cu atributii in domeniul privatizarii, precum si trei consultanti internationali, sunt urmariti penal de procurorii de la Crima Organizata din cadrul Parchetului General pentru infr
Mai multi demnitari si functionari publici din institutiile centrale cu atributii in domeniul privatizarii, precum si trei consultanti internationali, sunt urmariti penal de procurorii de la Crima Organizata din cadrul Parchetului General pentru infractiuni care aduc atingere securitatii nationale.
Potrivit unui scurt comunicat remis presei de catre procurorii DIICOT, acestia sunt Stancev Stamen - consultant international, Dorinel Mihai Mucea - adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Mihai Radu Donciu - consilier al Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului, Mircea Calin Flore - reprezentant permanent in Romania al unei societati de consultanta bancara, Robert Marius Neagoe - directorul Directiei Juridice a OPSPI, si consultantii internationali Oral Mustafa, Michal Susak si Benyatov Don Vadim.
"In cursul lunii iunie 2006, DIICOT a primit din partea organelor cu atributii pe linia securitatii nationale o sesizare in legatura cu existenta unei grupari de criminalitate organizata, constituita in jurul cetateanului bulgar Stamen Stancev, consultant al unei societati bancare internationale pentru afaceri derulate in Romania, grupare formata din mai multi demnitari si functionari publici din institutiile centrale cu atributii in domeniul privatizarii. Scopul gruparii era acela de a obtine, in afara cadrului oficial, date si documente de natura a periclita securitatea statului", se arata in comunicatul Ministerului Public.
Dorinel Mucea a fost consilier economic la Ambasada Romaniei in Turcia inainte de 1988, fiind considerat, la un moment dat, mana dreapta a fostului ministru al Industriilor si Comertului, Dan Ioan Popescu.
Desi nu ne-a fost confirmat oficial, ancheta procurorilor DIICOT ar putea avea legatura cu privatizarile Distrigaz Sud, Distrigaz Nord, CET-urile Turceni, Rovinari si Craiova, Romgaz, Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord. Toate licitatiile au fost organizate de OPSPI. Potrivit unor articole publicate in presa centrala, OPSPI ar fi decis ca cea mai buna oferta de consultanta pentru privatizare este a Fondului Romano-American de Investitii (FRAI), al carui asociat a fost, in perioada 1998 - 2004, chiar Dorinel Mucea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.