A murit in aceasta noapte respectatul jurnalist Dan Goanta. Un om si un jurnalist de exceptie, care si-a pus amprenta asupra dezvoltarii unora dintre cele mai de succes emisiuni si publicatii din Romania. Decesul sau neasteptat a survenit in aceasta
A murit in aceasta noapte respectatul jurnalist Dan Goanta. Un om si un jurnalist de exceptie, care si-a pus amprenta asupra dezvoltarii unora dintre cele mai de succes emisiuni si publicatii din Romania. Decesul sau neasteptat a survenit in aceasta noapte la Spitalul de Urgenta, in urma unui accident cerebral.
Dan Goanta (n.1955) si-a descris singur astfel activitatea intr-un autoportret jurnalistic de la inceputul acestui an:
"Am trecut de la inginerie la jurnalism in 1990. Am inceput ca producator si prezentator la televiziunea publica. Din 1992 pana in 1996 am lucrat la Londra, in cadrul sectiei romane a BBC World Service, unde am fost, pe rand, producator, editor si prezentator.
Dupa episodul media britanic, m-a reintors in lumea presei din Romania. La inceput am fost Editor general al grupului MediaON, responsabil pentru revistele Banii Nostri, InvestRomania si Insight Tarom. Pentru o vreme am fost si sef al redactiei de stiri a retelei nationale radio Europa FM, apoi a canalului Tele 7abc. Am mai condus si Radio Activ FM, ca manager general pasionat de jazz si rock. In 2005 am avut o scurta colaborare cu jurnalista de televiziune Dana Deac, impreuna cu care am pregatit dimineata "Cafeaua cu sare" la Antena 3.
Din decembrie 2005, am revenit in grupul MediaON, unde m-am implicat in proiectul Eurolider. Mi-am mentinut insa si coloanele din Dilema veche si Cotidianul si am colaborat cu alte redactii din Romania, Marea Britanie si Statele Unite.
Interesele mele au fost comentariul politic, analiza mediilor electronice si politica internationala. Ca traducator profesionist am ajutat la publicarea altora in Regatul Unit. Dar ma dau ca model: recunosc ca fumez mult, urasc sporturile si sunt workaholic. Iubesc pisicile, dar ele nu sunt prea bucuroase de acest lucru. Am fost casatorit si am doi baieti, Serban si Andrei. In timpul liber colectionez piese rock, scriu fictiune, dar citesc mai ales non-fictiune."
Redactia EUROLIDER si Grupul de presa Media On, ii cheama pe toti cei care l-au indragit, la inmormantarea prietenului nostru, care va avea loc luni, 2 octombrie, ora 12.00 la capela crematoriului uman din Vitan Barzesti, langa Institutul Mina Minovici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.