Social 9 August 2019 00:09
Internetul este plin cu informatii despre Soare, iar uneori asta poate deveni derutant. Cert este ca lumea cunoaste astazi mai multe lucruri despre aceasta stea, decat se stiau acum sute de ani. De fapt, decat se stia chiar si in urma cu zeci de ani.

Pentru ca traim o era care se bazeaza pe evolutie, pe tehnica, inovatii si cercetari, Universul - cu tot ce inseamna acesta - este un punct de interes de studiu pentru a intelege multe dintre cele care ne inconjoara. Astfel ajungem sa citim articole cat mai importante si documentate cu informatii despre Soare, despre planete si diversi astri sau corpuri ceresti.

Soarele se afla in centrul Sistemului Solar si a fascinat inca din cele mai vechi timpuri fiind considerat multe secole un mister. Unul care nu oferea raspunsuri, ci mai degraba intriga cat sa devina subiect pentru formulare de teorii, unele popoare considerandu-l perioada indelungata o planeta. Resposabil pentru climatul si vremea de pe Pamant, Soarele influenteaza insasi existenta noastra pe aceasta planeta.

Sistemul solar este format, evident, din Soare, si din sistemul planetar ce inseamna opt planete (printre care si Pamantul) plus alte obiecte non-stelare. Si ca sa fie si mai derutant, sistemul se situeaza intr-unul din bratele exterioare ale galaxiei Calea Lactee, o galaxie ce cuprinde 200 de miliarde de stele. Iar astfel de date nu fac decat sa confirme cat de vast este acest univers si cat de putine stim despre el. Poate doar o reamintire a faptului ca inca mai avem lucruri de descoperit si de explorat dincolo de cunoscut.

Pentru ca ne-am gandit ca ar fi interesant sa afli ceva informatii despre Soare, care orbiteaza in jurul centrului galaxiei noastre, am ales cateva date in cifre si descrieri ca sa intelegi mai bine cat de fascinant este acest punct central. Unul care asigura viata pe planeta albastra.

Gasesti aceste detalii in prezentarea de mai jos.

In completarea acestei teme, iti recomandam sa mai citesti cateva articole in aceeasi idee:

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.