Adesea, diferențele dintre un copil normal, dar ceva mai zvăpăiat, și unul a cărui hiperactivitate merge până într-acolo unde îi afectează capacitatea de a învăța, transformându-se într-o problemă de deficit de atenție, sunt destul de greu de identificat.

Sindromul deficitului de atenție sau ADHD este cel mai întâlnit sindrom în rândul copiilor preșcolari. În condițiile în care unul din 11 copii de vârstă școlara suferă de ADHD, iar 40% dintre copii de patru ani au probleme de atenție, este destul de greu pentru părinți să distingă care sunt comportamentele ce ar trebui sa îi alarmeze.

„ADHD are o bază biologică, adesea reprezentând o manifestare pentru cursul întregii vieți. Diagnosticarea timpurie poate avea un aport semnificativ în procesul ulterior de învățare și în dezvoltarea academica”, a explicat dr. Mark Mahone, șeful secției de neuropsihologie din cadrul Institutului „Kennedy Krieger” din Baltimore, pentru Live Science.

Specialistul îi avertizează pe părinți să consulte un medic în cazul în care sesizează la copiii lor de 3 - 4 ani comportamente precum cele enumerate în continuare:


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2020 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.