Persoanele care suferă de deficit de calciu pot beneficia de proprietățile cojilor de ouă. Bineînțeles, acestea nu pot fi mâncate așa cum sunt, ci vor fi transformate într-o pudră pe care o poți pune în smoothie, de exemplu.
Pepenele este unul din cele mai savuroase fructe ale verii, dar cei mai mulți dintre noi aruncăm cojile la gunoi. Anumite persoane spun că resturile de pepene au un gust similar cu castravetele. Dacă nu poți consuma coaja de pepene crudă, o poți pune la murat.
Conopida este un aliment versatil, dar foarte puțini oameni îi consumă și frunzele. Acestea sunt bogate în minerale, fier, beta caroten și calciu și pot fi puse în supe, de exemplu.
A devenit reflex să aruncăm cojile de banană la gunoi, dar și acestea pot fi consumate. Cele crude pot fi amare, dar cojile coapte, făcute "bacon" sunt delicioase și bogate în potasiu, magneziu și calciu.
Cojile de morcov sunt gustoase și bogate în vitamina C. O soluție pentru a le consuma ar fi să le pui în paste.
Coaja de ceapă are proprietăți antioxidante. Pentru a o consuma, o poți fierbe, amesteca apoi cu făină și poți folosi apoi mixul aceasta pentru a da puiul prin el înainte de a-l prăji.
În timp ce milioane de oameni nu au ce pune pe masă, o treime din alimentele valabile ajung la gunoi. Risipa alimentară este o problemă serioasă la nivel global, dar sunt lucruri pe care fiecare din noi le pot face pentru a pune stop acestui fenomen. Iată câteva resturi de alimente pe care le poți mânca.