Intr-un taram in care lucrurile vechi nu sunt aruncate, ci reinventate, un feribot iesit din uz a fost transformat, pe rand, in teatru plutitor, centru cultural plutitor si, mai nou, in spa plutitor.

Se numeste Bota Bota si nu este un centru spa ca oricare altul. Ancorat in Portul Vechi al orasului Montreal, Bota Bota obisnuia sa fie un feribot.

Se numea initial Arthur Cardin si realiza curse de la Sorel la Berthier si invers. In momentul in care feribotul a fost scos din uz si cursele au incetat, ambarcatiunea nu a fost abandonata, ci reinventata (lucru care, din pacate, nu prea se obisnuieste pe meleagurile noastre). A fost transformat in teatru plutitor, iar mai apoi, cu prilejul Expozitiei din 1967 din Montreal, in centru cultural. Acesta a fost momentul in care feribotul a fost dotata cu trei foaiere, baruri, un restaurant si cabine pentru echipaj si actori.

Feribotul a fost redescoperit destul de recent de surorile Natalie si Genevieve Emond si transformat, dupa doi ani de reparatii intense, intr-un centru spa plutitor. Toate cele cinci punti sunt amenajate in asa fel incant sa uiti de invelisul industrial al ambarcatiunii si sa te bucuri de momentele de relaxare pe care ti le poate oferi orice spa: tratamente corporale, tratamente faciale, masaje, manichiuri, pedichiuri, sesiuni de yoga si meditatie. Si, chiar daca nu este primul spa plutitor, Bota Bota este printre cele mai apreciate.

Privind imaginile nu pot sa nu imi imaginez cum ar fi sa primesc un masaj in timp ce plutesc pe raul St. Lawrence, iar Montrealul se pierde se zare. Ce spuneti, v-ar tenta o vacanta aici?

Mai multe imagini cu spa-ul plutitor in GALERIA FOTO

Sursa foto: botabota.ca


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.