Daca prin cuvinte nu am reusit sa va conving, poate pozele din galeria foto vor avea mai multa putere. Au bientot!

Sena. Moulin Rouge. Disneyland. Paris

"De la Dunare la Sena, din Carpati la Pirinei, gintea nobila latina, aduna poetii sai..." Am ajuns de la Dunare la Sena, mai precis acolo unde raul isi croieste drum printre castele si catedrale, in capitala Frantei. Cu o ambarcatiune a Vedettes du Pont Neuf, Bateaux Parisiens Tour Eiffel sau Bateaux Mouches, pornesti intr-o calatorie nu foarte lunga, insa cuprinzatoare. Sena curge intre maluri excelent amenajate, gandite si pentru folosul parizienilor sau al turistilor, care pot poposi in multe sectoare pentru discutii relaxante, picnicuri sau meditari metafizice in perioade de cumpana. Ici colo, cineva se aventureaza cu o barca gonflabila motorizata, fara sa tulbure prea mult linistea. Demult tare, era aici somon din belsug si Parisul era recunoscut pentru lucru asta. Acum, cu toata poluarea lumii noastre, somonul a cam disparut. Rasar pretutindeni cladiri impozante, institutii, catedrale si poduri pe sub care treci domol. Notre-Dame ofera o priveliste magnifica.

Turistul obosit de atatea calatorii prin atatea locuri superbe, se gandeste daca e timpul sa se retraga in camera cocheta de hotel sau sa porneasca si pe la o tura de cumparaturi, ca tot sunt aici Fouquet, Lafayette si alte centre imense. Daca ai plecat si cu o prezenta feminina, s-ar putea sa nu ai incotro. Dupa cateva ore bune petrecute prin magazine, iti aduci aminte de Moulin Rouge, celebrul local cu moara de vant, cu rosul aprins, cu cancan, cu cabaret, cu spectacole pe cinste. Un show aici tine cam o ora si jumatate si costa 90 sau 100 de euro. Daca reusesti sa te disociezi de transformarea euro in lei si platesti pentru un spectacol la ora 21:00 sau 23:00, nu vei regreta. Atatea femei care isi perinda picioarele lungi prin fata ta s-ar putea sa nu mai vezi curand...

Hai, dupa Moulin Rouge Feerie, e timpul pentru somn. Nu prea mult ca se recupereaza alta data, ci suficient cat sa se odihneasca muschii. Apoi, la Disneyland. S-ar putea sa avem si noi parte de unul, asta daca municipalitatea strange cam 400 de milioane de euro...Speranta moare ultima. Disneyland-ul te face sa uiti te tot si in special de varsta. Iti aduci aminte subit cum incepeau desenele animate in copilarie, cu acel castel peste care trecea o pensula magica. Oh, ce vremuri. Ai atatea de facut pe taramul asta, incat nici nu sti cum sa incepi. Cu o calatorie groaznica prin tunele, cu un montagne-russe printre cladiri parca mayase, cu o calatorie cu trenuletul prin taramul piratilor sau pe jos, printre nenumaratele casute de poveste, peisaje cu flori si dovleci, constructii impunatoare si, nu in ultimul rand, bine cunoscutele personaje Disney.

Citeste si:
VIDEO Cerere în căsătorie ratată din cauza unui angajat, la...
VIDEO Cerere în căsătorie...

Daca prin cuvinte nu am reusit sa va conving, poate pozele din galeria foto vor avea mai multa putere. A bientot!

Text si poze de: Ianis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.