Imbracati-va bine! Navigam spre nord in aceasta dimineata unde vom descoperi frumusetea tinuturilor sub-arctice impreuna cu Dave Brosha.

In urma cu zece ani, din dorinta de aventura probabil, fotograful Dave Brosha impreuna cu sotia sa au migrat spre nord. S-au indragostit atat de tare de frumusetea tinuturilor sub-arctice incat s-au decis sa-si petreaca restul zilelor acolo. Era locul care ii permitea sa descopere si surprinda lumea inconjuratoare in toata splendoare ei.

Fascinat de acest loc, Brosha a vrut sa arate lumii ca tinutul sub-arctic nu este locul rece si arid pe care si-l imagineaza, ci unul viu si efervescent asemeni unui tinut de poveste. Sigur, temperaturile au mult grade sub minus si, uneori, Brosha face fotografii si la – 40 sau – 50 de grade, dar priviti numai rezultatu; nu mai pare atat de tenebros si rece, asa-i?

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Cea mai geroasa zi pe care am prins-o a fost de – 72 de grade Celsius, povesteste Brosha. Nici nu mai pot numara zilele in care am iesit sa fotografiez si termometrul arata – 40 sau – 50 de grade. Cred ca trebuie sa fie un anumit tip de persoana pentru a putea sa traiesti aici. Esti izolat, dar conditiile sunt fascinante si merita din plin cand te uiti pe aparatul foto si vezi ce ai prins. Este frumos

Stabilit in Yellowknife, in nord-vestul Canadei, Brosha poate ajunge in tinuturi neatinse de mana omului. Tinuturi cu ierni lungi si foarte putina lumina si zile de vara scurte care ii ofera Brosha conditii unice si nu foarte facile de fotografiere.

Mai multe imagini cu fotografiile lui Dave Brosha din tinuturile sub-arctice puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: Dave Brosha


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.