Daca versiunea negativa a premiilor Oscar este Zmeura de Aur, trebuia sa existe si o parodie dupa premiile Nobel. Se numesc IG Nobel si premiaza cele mai stupide cercetari stiintifice.

Daca versiunea negativa a premiilor Oscar este Zmeura de Aur, trebuia sa existe si o parodie dupa premiile Nobel. Se numesc IG Nobel si premiaza cele mai stupide cercetari stiintifice. Studiind lista castigatorilor, am realizat un top al celor mai haioase si mai nebune cercetari realizate vreodata:

Premiul IG Nobel pentru pace a fost oferit anul trecut cercetatorilor de la Airforce Wright din Dayton, Ohio, care au incercat sa realizeze prima bomba homosexuala. Atentatele cu astfel de bombe i-ar determina pe soldati sa devina brusc atrasi sexual fata de colegii lor. Se pare ca oamenii de stiinta au luat mot a mot sloganul “make love not war”.

In 2006, o echipa internationala de cercetatori a realizat numeroase experimente pentru a dovedi, in final, ca specia de tantar Anopheles gambiae este atrasa in egala masura de branza Limburger si de mirosul de picioare.

Studiul realizat de profesorii canadieni J. Bain si K. Siminoski in 1993 arata ca nu exista corelatii puternice intre inaltime, lungimea penisului si marimea de la pantofi. Ei au adaugat ca nimeni nu ar trebui sa se foloseasca de indicii privind inaltimea si marimea la pantofi pentru a-si imagina cat de feroce este un mascul. Din cate stim noi, cercetatorii nu ar trebui sa fie subiectivi, dar avand in vedere obiectul studiului si comentariul celor doi, ne indoim ca nu era vorba despre o problema personala.

Australienii Nic Svenson si Piers Barnes au reusit - dupa lungi si chinuitoare cercetari - sa gaseasca formula de calcul pentru aflarea numarului de fotografii care trebuie realizate pentru a te asigura ca toate persoanele imortalizate au ochii deschisi.

Francis M. Fesmire, profesor la Universitatea din Tennessee, a desoperit o metoda de masaj rectal prin care pot fi oprite sughiturile spontane. Bat pariu ca de atunci homosexualii au inceput sa invete cum sa isi provoace sughituri.

Englezii Claire Rind si Peter Simmons au demonstrat ca sunt cu adevarat fani ai Razboiului Stelelor. Ei au monitorizat activitatea cerebrala a unei lacuste in timp ce aceasta viziona faimoasa serie.

Doctorul Yoshiro Nakamatsu din Tokio si-a fotografiat si si-a analizat fiecare masa servita de-a lungul a 36 de ani. Doar japonezii puteau sa fie atat de obsedati de fotografie...

Cativa americani au incercat sa afle daca oamenii inoata mai repede in sirop decat in apa. Se pare ca viteza este aceeasi. Cei care locuiesc in apropierea unei fabrici de bauturi racoritoare pot sa stea linistiti acum.

O echipa internationala de cercetatori a studiat mirosul broastelor atunci cand sunt stresate. Si-au dorit ca studiul sa fie cat mai exact, asa ca au studiat 131 de specii.

O profesoara de liceu din Chicago a realizat un studiu privind ingerarea alimentelor scapate pe jos. Ipoteza era ca daca iei mancarea de pe jos in mai putin de 5 secunde, atunci nu trebuie sa iti faci probleme. In realitate, mancarea este contaminata imediat indiferent de cat de curata este podeaua. Ea a intervievat si cativa elevi de la liceul unde preda si a aflat ca fetele mananca mai des mancarea scapata pe jos decat baietii.

O echipa de cercetatori a studiat modalitatea de transmitere a gonoreei prin intermediul papusilor gonflabile. Altii au aratat ca puii de gaina prefera oamenii frumosi. Cea mai serioasa problema de studiu a fost probabil managementul penisului prins in fermoar, iar cea mai morbida tema este efectul muzicii country asupra sinuciderilor.

Cativa americani au inventat un dispozitiv pentru a ajuta femeile sa nasca. Femeia gravida este legata pe o masa rotunda care se roteste cu anumite viteze. Surprinzator, in echipa de cercetatori era si o femeie. Un englez mai cinic a studiat nivelul durerii in cazul mai multor tipuri de executii. In 1996, cercetatorii de la mai multe companii de tigari au incercat sa demonstreze ca nicotina nu creeaza dependenta. Si-au prezentat studiul in fata congresului american. Cativa cercetatori iubitori de animale au inventat masina de spalat pentru caini si pisici. Altii au inventat un dispozitiv care te anunta cand pisica se urca pe tastatura. Cativa cercetatori crestini au stabilit procentul de locuitori din Alabama care vor ajunge in Iad daca nu se caiesc.

E o lume nebuna....

Autor: Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.