Toti avem tendinta in functie de ceea ce ni se intampla sa ne consideram mai mult sau mai putin norocosi.

Toti avem tendinta in functie de ceea ce ni se intampla sa ne consideram mai mult sau mai putin norocosi. Insa exista situatii in care nu stim exact daca prin ce trecem este o dovada de noroc sau nu. Dupa cum stim, intotdeauna se poate... si mai rau.

1. Frane Selak este un cetatean croat nascut in 1929, care a lucrat aprope toata viata ca profesor de muzica. Pana aici nimic deosebit, aceasta poate fi viata normala a oricarui om care nu trece prin experiente prea solicitante. Insa cazul profesorului de muzica este cu totul diferit. Acesta a supravietuit unei deraieri de tren, unor accidente foarte grave de masina, unui accident aviatic, unui accident de autobuz, mai exact a fost calcat de autobuz, unei masini in flacari, pentru ca apoi sa castige 1 milion de dolari la loterie!

Cele mai multe dintre accidentele in care a fost implicat Frane Selak s-au soldat cu cel putin 10 morti si au avut loc in perioada 1962 -1996. El nu a suferit niciodata rani majore, de altfel cea mai grava fiind o fractura la brat in accidentul feroviar soldat cu 17 decese.

Desi pana aici ar putea fi considerat cel mai ghinionist om din lume, lucrurile aveau sa se schimbe in anul 2003, cand a reusit sa castige marele premiu al loteriei din Croatia, 1 milion de dolari. Dupa acest moment norocosul ghionionist a refuzat sa mai zboare cu avionul spunand ca nu vrea sa isi mai testeze norocul. Nici macar el nu stie daca ar trebui sa se considere cel mai norocos sau cel mai ghinionist om din lume.

2. Maiorul Summerford a fost omul-tinta pentru fulgere. Ofiter britanic, Summerford a fost lovit in februarie 1918 de un fulger care i-a paralizat picioarele. Pana in anul 1924 acesta se recuperase destul de bine, insa totul pana in ziua in care a fost din nou lovit de fulger in timp ce se afla la pescuit. O noua paralizie blocheaza partea dreapta a corpului sau. Dupa inca doi ani pe care ii dedica recuperarii fizice, un alt fulger il loveste in timpul unei plimbari prin parc, iar de data aceasta s-a confruntat cu paralizia totala. Desi a murit dupa 2 ani de la acest incident, povestea nu s-a incheiat astfel. In timpul unei furtuni o piatra funerara este lovita de fulger. Bineinteles numele inscriptionat pe ea era cel al maiorului Summerford.

3. Pentru a castiga la loterie iti trebuie noroc. Cand castigi de 2 ori la loterie... deja vorbim despre scenarii science fiction. Asa s-a intamplat in cazul americanului Evelyn Adams, care a reusit performanta de a castiga de doua ori la LOTO. In anii 1985 si 1986 acesta a incasat nu mai putin de 5,4 milioane de dolari. Partea tragico-hilara este ca astazi norocosul castigator a pierdut tot ce avea si locuieste intr-o rulota. Motivatia a fost ca dupa rapida imbogatire nu a stiut cum sa isi administreze banii si toata lumea din jurul lui a profitat de el. De asemenea, acesta este convins ca daca va mai castiga o data, nu va mai face aceleasi greseli.

4. In urma unei relatii nu tocmai fericite, prietena lui Henry Ziegland se sinucide. Fratele acesteia il considera vinovat pe Henry pentru acest incident nefericit si a decis sa il pedepseasca... prin a-l impusca. Doar ca glontul menit sa il omoare pe Henry nu face decat sa il raneasca usor. Dupa ce vede treaba realizata, considerand ca acesta a decedat, presupusul ucigas recurge la acelasi gest facut de sora sa. Trec anii, Henry este cat se poate de viu, dar intr-o zi se hotaraste sa taie un copac foarte mare din gradina. Nu reuseste prin metode clasice si decide sa foloseasca dinamita. Henry moare lovit de un obiect initial neindentificat. Apoi se descopera: fusese lovit de glontul care il ranise usor cu ani in urma si care ramasese infipt in tulpina copacului. Explozia dinamitei l-a propulsat spre corpul nefericitului Henry.

5. John Layne este cunoscut in Marea Britanie, fiind supranumit sugestiv “Calamity John”. Acest lucru se pare ca nu este deloc o exagerare. John a trecut prin nu mai putin de 16 accidente care i-ar fi putut fi fatale, dintre care cele mai interesante au avut loc cand acesta era tanar. Mai intai a cazut in timp ce se afla la calarie pentru ca la doar cateva minute, indraptandu-se spre spital, sa fie calcat de o masina. Peste cativa ani tanarul cade din copac si isi fractureaza mana. In drumul dinspre spital autobuzul in care se afla este implicat intr-un accident rutier, iar John Layne isi fractureaza aceeasi mana, dar in alt loc. Sa fie o coincidenta faptul ca intamplarea avea loc intr-o zi de 13?

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Top 13: moduri bizare de a muri
2. Top 7: Cele mai ciudate recorduri
3. Top 5: cei mai excentrici oameni de pe planeta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.