Unii isi doresc atat de mult sa se inscrie in paginile istoriei prin ceea ce fac, incat recurg la gesturi care mai de care mai ciudate.

Unii isi doresc atat de mult sa se inscrie in paginile istoriei prin ceea ce fac, incat recurg la gesturi care mai de care mai ciudateUnul dintre scopurile nobile este sa se califice pentru „Cartea recordurilor”.

Toate recordurile mondiale sunt inregistrate si premiate cu Guiness World Record. Aici se afla recorduri de la cele mai populare pana la cele mai ciudate. Insa un record este un lucru deosebit, iar cel care l-a stabilit va avea onoarea de a intra in istorie odata cu semnatura sa din Cartea Recordurilor.

Iata un top al celor mai ciudate si amuzante recorduri inregistrate de-a lungul timpului:

1.Cel mai scump W.C. din lume

Se stie despre barbati ca isi pot rezolva nevoile fiziologice cu usurinta: in padure, pe marginea drumului sau intr-o toaleta nu tocmai primitoare. Insa cu siguranta nimeni ar refuza ocazia de a folosi un W.C. realizat integral din aur. In anul 2001 Lam Sai-Wing, un bijutier din Honk Kong s-a gandit sa construiasca un W.C. din aur masiv. Piesa este evaluata la 3.5 miloane de dolari. Este o investitie paradoxala din moment ce esti dispus sa arunci banii „in W.C.”

2. Cea mai lunga calatorie cu masina

Unii oameni intampina probleme cand vine vorba de drumurile lungi cu masina. Pozitia nu tocmai confortabila, sepentinele si amorteala sunt cateva motive pentru care calatoriile "interminabile" nu sunt tocmai o placere. Insa aceste lucru se pare ca nu i-au deranjat pe Emil si Liliana Schmid, un cuplu din Elvetia. Acestia au plecat in anul 1984 intr-o calatorie in jurul lumii. Timp de 18 ani au folosit aceeasi masina, o Toyota Land Cruiser din 1982. Au trecut prin 131 de tari si au parcurs mai mult de 316.000 km. Calatoria era initial planificata pentru perioada de 1 an.

3 . Cea mai mare greutate tinuta in echilibru pe cap

Exista oameni fascinati de lucruri bizare. O ciudatenie poate fi considerata si obiceiul de a incerca sa tii in echilibru pe cap diverse lucruri. John Evans a dus totul la extrem si a incercat acest lucru cu o greutate foarte mare, mai exact 101 caramizi cantarind in total 189.41 kilograme. A rezistat 10 secunde, indeajuns pentru a ajunge in faimoasa carte. Londonezul mai detine recorduri de acest tip, fiind singurul care a reusit sa tina in echilibru pe cap o masina.

4. Cel mai rapid bautor de ketchup

Gusturile nu se discuta. Fiecare e liber sa manance ceea ce ii place, asa ca rmatorul detinator al unui record nu trebuie judecat. Dustin Phillips din California este cel mai rapid bautor de ketchup. Acesta a reusit sa bea o sticla cu ketchup in doar 33 de secunde.

5. Cea mai zgomotoasa eructatie

Aceasta practica nu se inscrie deloc in Codul Bunelor Maniere, dar se inscrie in Cartea Recordurilor. Britanicul Paul Hunn poate ragai astfel incat sunetul sa atinga 118.1 decibeli!! Adica echivalentul sunetului pe care il produce un avion la decolare. Din pacate, Paul nu reuseste de fiecare data sa ajunga la aceasta valoare. Dar cu siguranta se antreneaza.

6. Cel mai mare Dans al Puiului

Pe 1 septembrie 1996, in localitatea Canfield County Fair din Statele Unite, brusc 72.000 de persoane au inceput sa danseze in acelasi timp un dans ciudat in care acestia imitau puii de gaina. Aici, dansul este traditional pentru nunti si alte petreceri.

7. Cel mai lung sarut

Am pastrat pentru sfarsit cel mai dulce record. Tu cat timp acorzi zilnic pentru a-ti saruta prietena? O ora? Poate 2? Un cuplu a reusit performanta sa isi tina buzele lipite pentru o perioada de 30 de ore si 45 de minute. Recordul a fost stabilit in aprilie 1999 la Tel Aviv.

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Top 10: Masini gay in 2007
2. Top 5: Crime celebre
3. Top 13: moduri bizare de a muri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.