Chiar daca shopping-ul nu se afla tocmai in varful listei activitatilor unui barbat, este bine de stiut care ar fi locurile cele mai bune pentru a putea face cumparaturi.

Chiar daca shopping-ul nu se afla tocmai in varful listei activitatilor unui barbat, este bine de stiut care ar fi locurile cele mai bune pentru a putea face cumparaturi. Astazi mall-urile nu mai reprezinta o 'adunatura' de magazine unde intri, cumperi si pleci, ci adevarate centre unde te poti destinde, unde iti sunt oferite o multime optiuni pentru a-ti petrece o buna parte din zi.

Iata cateva dintre mall-urile internationale celebre, unde cu siguranta ti-ar placea sa iti faci cumparaturile.

5. Okhotny Ryad Shopping Center se afla in capitala Rusiei. Este locul in care puteti face cumparaturi, manca, juca bowling sau vedea filme. Mall-ul se intinde pe trei etaje, sub pamant, in apropiere de Piata Rosie. Costul total al proiectului pus in aplicare de maiorul Yuri Luzhkov, se ridica la peste 350 de milioane de dolari. Acesta v-ar impresiona prin design-ul unic si prin numarul foarte mare de magazine 'de marca'. Sub acoperisul Okhotny Ryad Shopping Center s-au reunit peste 100 de nume celebre de desiner, printre care Tommy Hilfiger, Yves Rocher si Diesel, asa ca shopping-ul in Rusia ar putea deveni o reala placere si pentru barbati

4. The Shops at Columbus Circle se afla la Columbus Circle langa Time Warner Center in Manhattan. Cladirea de aici gazduieste si magazine de lux , dar este si un loc ideal pentru a lua masa. In acest complex se afla totodata birouri si spatii rezidentiale. Locul este contraargumentul ideal pentru cei care considera ca a imbina placerea cu munca poate fi o greseala. Daca lucrezi intr-unul din birourile de aici, te vei putea relaxa dupa o zi de lucru in aceeasi cladire, fara a fi nevoit sa strabati jumatate de oras pentru a gasi un mall. Complexul este dotat si cu un club de fitness, alaturi de care exista o multime de outlet-uri ale magazinelor celebre precum Cole Haan, Dean & Deluca si Sisley. Tot la Columbus Circle si-au unit fortele cele mai mari nume din lumea culinara. Aici exista un lant de restaurante unde mancarea este de cea mai buna calitate, respectand cele mai inalte standarde.

Citeste si:
7 restaurante celebre ale lumii
7 restaurante celebre ale lumii

3. Un alt centru al cumparaturilor de lux este The Walk, situat in Edinburgh, Scotia. The Walk este situat pe Multrees Walk in St. Andrew Square, una din cele mai prestigioase adrese din Edinburgh. Dominat de un magazin imens Harvey Nichols, complexul comercial adaposteste si alte nume celebre: Louis Vuitton, Calvin Klein Underwear (CKU), Emporio Armani, Mulberry si Links of London. Mall-ul din Edinburgh vor oferi cu siguranta atat vizitatorilor cat si localnicilor posibilitatea unui shopping complet intr-un loc diferit de oricare alt complex comercial.

2. Emporio este un mall din New Delhi, India. Deocamdata se afla in constructie, finalizarea proiectului urmand sa fie realizata la sfarsitul acestui an de grupul DFL. Emporio Mall va fi cel mai mare centru al cumparaturilor din India. Acesta se va intinde pe o suprafata de peste 300.000 de metri patrati. Design-ul cladirii a fost realizat de unul dintre cei mai cunoscuti arhitecti, Mohit Gujral, din marmura italieneasca, lemn si sticla. Va reprezenta fara indoiala un loc unde nici localnicii, nici turistii nu vor regreta cheltuielile facute in cele peste 100 de magazine locale sau de lux, cum ar fi Kimaya, Ensemble, Ashish N Soni, Rajesh Pratap Singh si Abraham & Thakore. Majoritatea produselor vor fi importante, iar viitorii clienti se pot astepta ca in paralel cu shopping-ul sa isi petreaca timpul vizitand un numar mare de restaurante, sali de gimnastica, saloane de infrumusetare si tratament. Toate acestea completate de cluburi „private”. Un alt aspect foarte interesant este ca piata centrala a mall-ului a fost proiectata pentru a putea gazdui show-uri si concerte insotite eventual de focuri de artificii!

Citeste si:
Vacanta multiculturala in Gibraltar
Vacanta multiculturala in...

1. Pe primul loc in topul mall-urilor internationale se afla Mall-ul Emiratelor. Cladirea impunatoare din metal si sticla se afla chiar in mijlocul Dubaiului. Acest shopping-center depaseste scopul initial pentru care a fost creat si poate fi considerat un mic orasel sau, de ce nu, o statiune de vacanta. Exceptand numele celebre ale magazinelor, intre care Harvey Nichols, Debenhams, Bois & Chiffon, Reiss, Missoni si Marc Jacobs, Mall-ul Emiratelor pune la dispozitie asa-numita „Ski Dubai”, prima pista de schi indoor din orient. Sub acelasi acoperis exista o sala de teatru si un centru de arta. Nici in ceea ce priveste cinematografele mall-ul nu lasa de dorit. Cu 14 ecrane si conditii excelente, optiunile de relaxare sunt diverse. Aici se afla si „Magic Planet”, un parc de distractie pentru cei mici, dar nu numai. Un ultim argument care poate convinge orice turist ca a gasit locul ideal pentru cumparaturi si distractie, este ca mall-ul are ca anexa un hotel de 5 stele cu 400 de camere. Cu asa conditii, sa tot faci cumparaturi...

Citeste si:
Topul celor mai luxoase proiecte hoteliere din lume
Topul celor mai luxoase...

Articol de Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.