Din punct de vedere sexual nu exista normalitate, ci doar limitele pe care si le impune fiecare.

Din punct de vedere sexual nu exista normalitate, ci doar limitele pe care si le impune fiecare. Ce se intampla insa cand... "the sky is the limit"?

1. Cel mai bizar afrodisiac

Asocierea unor plante cu sexualitatea se explica prin faptul ca acestea simulau forma organelor genitale masculine si feminine. Insa categoria afrodisiacelor cuprinde si stimulenti de alta natura... Poate ca cele mai bizare afrodisiace sunt acelea care presupun o doza de canibalism. Un imparat chinez din antichitate obisnuia sa bea sangele caprioarelor pe care le detinea, pentru a-si spori virilitatea. De aici pana la a manca organe umane, nu a fost decat un pas. Placenta, sangele menstrual, sperma si chiar organele genitale umane ajunsesera sa fie consumate ca afrodisiace. Eunucii chinezi sperau sa isi recapete potenta cu ajutorul viermilor pe care ii mancau din capetele criminalilor decapitati.

2. Cea mai periculoasa tehnica sexuala

Exista pericole pe care oamenii nu le cunosc ca atare si in consecinta nu le pot preveni. In materie de sex, una dintre cele mai riscante tehnici este ca barbatul sa sufle puternic aer in vaginul partenerei lui. Accidental sau intentionat, acest gest poate fi fatal. Cauza decesului este embolismul pulmonar (obstructia unei artere pulmonare). Acesta poate determina moarte subita sau la circa 30 de minute de la aparitia simptomelor.

3. Cea mai celebra lesbiana

Sapho din Lesbos este fara indoiala cea mai cunoscuta lesbiana din istorie. Adorata de greci pentru poeziile sale sublime, a zecea nimfa s-a nascut in secolul al XVII-lea i.Hr. Desi s-a speculat ca ar fi fost mai degraba bisexuala, despre Sapho se stie ca obisnuia sa adune in jurul sau multe femei si impreuna explorau atat arta poeziei si a muzicii, cat si a erotismului.

Citeste si:
Stiai ca...
Stiai ca...

4. Cel mai celebru masochist

Leopold von Sacher-Masoch s-a nascut in 1836 si este cel mai cunoscut masochist, insa nu a fost primul care a descoperit tehnicile descrise in cartile sale. Desi "ritualurile" masochiste existau cu multe secole inainte, Masoch a fost cel care a oficializat "trendul", denumindu-l.

5. Cea mai ridicola metoda de contraceptie

Soranus a fost un medic grec din perioada 98-138 i.Hr., care a studiat in Alexandria si a practicat medicina in Roma, in timpul domniei imparatului Hadrian. Este autorul a aproximativ 40 de carti si, dupa ce ne-a dezvaluit cum ar trebui femeile sa evite o sarcina nedorita, nu putem decat sa banuim ce alte sfaturi "inspirate" contin cartile sale... Intr-un pasaj din "Gynaecology" Soranus recomanda femeilor ca in momentul actului sexual, cand partenerul ejaculeaza, sa isi tina respiratia in timp ca isi retrag usor corpul, pentru ca penisul sa nu penetreze complet vaginul, eliberand sperma catre uter. Apoi, trebuie sa se ridice si sa se aseze cu genunchii flexati, incercand ca din aceasta pozitie sa stranute de mai multe ori.

Citeste si:
Orgasmul, asa cum il simti
Orgasmul, asa cum il simti

6. Primul prezervativ

In 1564 a fost publicata postum cartea "De Morbo Gallico", apartinand lui Gabriello Fallopio (1523-1563). In paginile acesteia anatomistul italian descria un invelis din panza pe care l-a inventat pentru ca cei activi sexual sa se poata proteja impotriva bolilor venerice. Creat pentru a se mula pe penis, "prezervativul" putea fi utilizat si intern, prin inserarea sa in uretra.

7. Cel mai rapid orgasm

Aproximativ 6.4% dintre barbati pot atinge orgasmul in mai putin de 10 secunde, lucru valabil in general pentru cei care nu au depasit varsta adolescentei. In cazul femeilor, s-a constatat ca exista variatii temporale semnificative: daca unele dintre ele au nevoie de 8 minute pentru a ajunge la orgasm, altele il pot experimenta dupa 1 minut sau chiar 30 de secunde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.