Se pare ca satisfactia globala pe plan sexual se afla la un nivel mediu.

Dintr-un sondaj global efectuat in 2007 a reiesit faptul ca oamenii nu sunt foarte multumiti de performantele lor sexuale. 2/3 considera ca nu fac sex suficient de mult, in timp ce 50% dintre intervievati au raspuns ca viata lor sexuala nu este tocmai variata si incitanta.

Desi fiecare dintre noi stie ca timpul petrecut in dormitor este esential pentru o relatie in doi, exista diferente majore intre natiuni: daca 78% dintre nigerieni si 74% dintre mexicani sunt fericiti in dragoste, doar 10% dintre japonezi si 36% dintre francezi pot afirma acest lucru.

Viata sexuala a fiecaruia include o multitudine de activitati, de la masaje erotice, pana la contact vaginal si sex oral sau anal. Cu toate acestea, 'jocurile' de cuplu difera de la o tara la alta: grecii participa la toate activitatile erotice, spre deosebire de nigerieni, care se implica cel mai putin. Cel mai apreciat stimulent sexual la nivel global este masajul erotic - aproximativ 6 din 10 persoane il practica, grecii si sud-africanii ocupand primele locuri in topul natiunilor.

Sexul oral este preferat de austrieci in proportie de 80% si de 77% dintre brazilieni. 77% dintre elvetieni isi traiesc fanteziile sexuale, in timp ce 68% dintre tailandezi au tendinta sa apeleze la diverse obiecte pentru a-si satisface partenerul in pat.

Masturbarea se practica oriunde, 83% dintre oamenii de pretutindeni afirmand ca au facut-o cel putin o data: elvetienii - 96%, nigerienii - 30%. La nivel global, 1/3 din populatie se masturbeaza cel putin o data pe saptamana. Mai exact, 43% dintre barbati si 22% dintre femei.

Numarul partenerilor sexuali variaza considerabil de la persoana la persoana. Media globala este:

- barbatii heterosexuali: 13 partenere
- femeile heterosexuale: 7 parteneri
- homosexualii: 108 parteneri
- lesbienele: 11 partenere
- barbatii bisexuali: 21 parteneri & 14 partenere
- femeile bisexuale: 13 parteneri & 3 partenere

Citeste si:
8 idei preconcepute despre orgasm
8 idei preconcepute despre...

Austriecii se afla in topul celor mai experimentati amanti: exista barbati care au avut 29 de partenere fiecare si femei care au facut sex cu 17 barbati fiecare. Chinezii au cei mai putini parteneri sexuali, cu o medie de 4 partenere pentru un barbat si 2 parteneri pentru o femeie. In aproape fiecare tara barbatii au avut mai multe partenere, in comparatie cu partenerii femeilor. Exceptiile se afla in Noua Zeelanda, unde femeile au facut de trei ori mai mult sex decat barbatii, avand in medie 20 de parteneri.

Mai putin de 6 din 10 persoane le comunica partenerului de cuplu ce si-ar dori pe plan sexual. Mexicanii se destainuie cel mai mult (80%), grecii in proportie de 76%, indienii si spaniolii ii urmeaza cu 74%, iar britanicii sunt cei mai tacuti, doar 49% exprimandu-si dorintele sexuale.

Doar 38% din populatie este pe deplin satisfacuta de viata sexuala. In medie, 67% dintre adulti fac sex saptamanal, dintre care cei mai activi sunt grecii - aproximativ 24% au relatii intime de cinci sau mai multe ori pe saptamana, comparativ cu media globala de 10%.

Citeste si:
Oops, she did it again!
Oops, she did it again!

Factorii care incetinesc frecventa practicarii sexului par a fi varsta si durata unei relatii. Cu cat suntem mai tineri si cu cat este mai noua relatia, cu atat petrecem mai mult timp facand sex:

- 24 minute pentru persoanele intre 16 si 24 de ani
- 12 minute pentru persoanele de peste 55 de ani
- 14 minute pentru cei casatoriti si cuplurile care traiesc in concubinaj
- 22 de minute pentru cei neimplicati in relatii stabile

66% din populatie este multumita de durata relatiilor intime si mai mult de 55% dintre persoanele active sexual sunt satisfacute de durata preludiului. Desi anii tineretii aduc cu sine satisfactie maxima, varstnicii se implica in tot felul de activitati erotice: 48% dintre cei cu varste de peste 55 de ani practica sex oral, mai mult de 36% traiesc propriile fantezii erotice, iar 34% folosesc jucarii sexuale.

Mai mult timp petrecut in intimitatea cuplului, inseamna mai mult romantism, mai multa creativitate si satisfactie. Aproape 58% din populatie considera ca produsele din sex-shop-uri sunt binevenite pentru condimentarea vietii sexuale. La nivel global, 21% dintre noi utilizeaza vibratoare si mai mult de 34% folosesc lubrifianti. Chiar daca nu au incercat inca, 20% dintre respondenti sunt curiosi in privinta gelurilor pentru sporirea orgasmului, 14% ar consuma afrodisiace si 13% ar incerca spray-uri pentru intarzierea orgasmului masculin. Dintre aceste persoane, brazilienii ocupa primul loc in top, aproximativ 30% fiind interesati de proprietatile adjuvantilor sexuali.

Citeste si:
Bafta la oral!
Bafta la oral!

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. De ce faci sex?
2. Banii ca afrodisiac
3. Sex in jurul lumii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.