Cine doarme langa tine? Exista foarte multe semnale nonverbale in functie de care ii poti caracteriza pe cei din jur.

Personalitatea sexuala a partenerei tale poate spune multe despre relatia voastra.

1. Tipul senzorial

E o tipa cam superficiala. Pune accent mai degraba pe lucrurile palpabile si cauta tot timpul varietate, pe care o intelege atat ca experimentarea de noi pozitii sexuale cat si ca schimbarea permanenta a partenerului. E genul de femeie foarte preocupata de propria imagine. Este atenta la detalii si analizeaza cu interes miscarile sale si ale partenerului in timpul actului sexual.

▲: are tendinte spre exhibitionism, asa ca sexul "la vedere" ar pune-o pe jar.
▼: nu o determina sa-si foloseasca toate resursele imaginatiei pentru jocuri erotice. Nu are nevoie neaparat de o atmosfera speciala, cu zeci de lumanari, inainte de a trece la fapte.

Femeia din patul tau2. Tipul intuitiv

Ea se afla in cautarea sufletului pereche, asa incat conteaza foarte mult latura spirituala a relatiei. Aspectul fizic nu este foarte important, daca la nivel intelectual stabileste o legatura stransa cu partenerul de cuplu. Este tipul cel mai inclinat spre fidelitate, dar daca nu-si gaseste partenerul potrivit, poate avea probleme din punct de vedere sexual.

▲: un masaj cu uleiuri parfumate o va aduce pe culmile placerii.
▼: nu face tu primul pas in dormitor, pentru ca ai toate sansele sa o dezamagesti.

3. Tipul rational

O recunosti de la distanta: e femeia calculata in miscari, sigura pe sine. Este foarte inteligenta, orgolioasa, stilata si are propriile strategii in privinta relationarii cu sexul opus. In realitate, se afla cel mai departe de a intelege ca barbatii s-ar putea sa nu fie niste obiecte rigide, si pentru ca "stie ea mai bine", nu prea impresioneaza in pat.

▲: va face sex cu ochii deschisi (respectiv cu lumina aprinsa) si se va simti admirata daca tu vei face acelasi lucru, ceea ce o va incita si mai mult.
▼: nu te agita pentru organizarea momentelor de preludiu

4. Tipul conservator

Comunicarea, respectul reciproc, fidelitatea si tot ce tine de valorile traditionale sunt elemente care definesc tipologia acestei femei. Cand se implica intr-o relatie, poti fi sigur ca va fi pe termen lung. Face cu greu fata conflictelor si schimbarilor care pot interveni pe parcurs. Este genul de persoana care iti pune rabdarea la grea incercare.

▲: daca esti o fire rezervata, poti sta linistit: ea apreciaza pozitia clasica a "Misionarului" si poate parea chiar o adepta a rutinei.
▼: nu supraevalua potentialul ei, pentru ca e posibil sa nu se ridice la nivelul pretentiilor si ar deveni frustrata sau crispata. Daca vei avea o atitudine ferma si nu ii vei acorda in permanenta atentie, vei avea parte de o "mini-Antarctica" in dormitor. Prin urmare, preludiul cu lumanari parfumate si petale de trandafiri e must-have-ul relatiei voastre.

Majoritatea femeilor sunt o combinatie dintre doua tipuri. Daca vei reusi sa-ti "decodifici" partenera, vei afla cum sa o satisfaci, pentru a primi in schimb reactiile pe care ti le doresti.

Un articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.