La inceput, sexul era parte integranta a relatiei, dar pe masura ce relatia s-a consolidat, sexul a fost izgonit din relatie. De ce?

Lipsa dorintei sexuale este un fenomen des intalnit la femei si foarte rar la barbati. Adeseori, in cuplurile cu vechime se intampla ca dorinta sexuala a femeii sa scada. Cauzele sunt multiple si de cele mai multe ori sunt usor de observat. Nu trebuie decat sa deschizi putin ochii. O variabila s-a schimbat cu siguranta. Relatia trece printr-un moment nu tocmai prielnic, ea se confrunta cu mai multe responsabilitati sau sarcini stresante sau pur si simplu nu se mai simte iubita. As dori sa insist asupra acestui din urma aspect.

Mai putin sexChiar daca ai impresia ca faci totul corect, e posibil ca ea sa nu fie de aceeasi parere. Fac o mica paranteza pentru a prezenta o teorie interesanta, cea legata de simtul pe care ne bazam. Putem fi fiinte vizuale, auditive sau kinestezice. De exemplu, fiintele auditive vor ramane imune la avalanse de cadouri, de flori, atata timp cat nu sunt rasfatate cu cuvinte frumoase. Cel mai simplu mod de a iti da seama care simt iti este mai "apropiat" este de a te gandi ce jocuri iti placeau in copilarie, cum iti place sa iti petreci timpul: jucandu-te cu masini, ascultand muzica, fiind intr-un grup mare de copii etc. Poti afla cate ceva si despre ea daca o intrebi despre acest lucru. In plus, fiintele vizuale sunt extrem de ordonate, iar cele kinestezice pur si simplu nu observa si nu baga in seama deranjul din jurul lor.

Revenind, e posibil ca ea sa nu se mai simta iubita, sa creada ca nu o mai atragi, ca nu ii mai acorzi atentia cuvenita. In consecinta, nu va mai fi la fel de inflacarata atunci cand vine vorba despre sex. Privind lucrurile la extrem, e posibil sa vada in sex o simpla satisfacere a unei nevoi primare (nevoie numai a ta) si chiar sa se simta folosita. Incearca sa ii pregatesti o seara speciala in care sa aiba parte de o incalzire la carte si vezi cum evolueaza lucrurile. Mai mult iti poti da seama ca face sex doar pentru a iti face tie pe plac si nu din propria-i placere, observandu-i atent comportamentul in pat. Daca este apatica sau dimpotriva iti grabeste terminarea (a invatat deja cum sa se miste astfel incat sa te aduca la orgasm cat mai repede), atunci dorinta ei este invers proportionala cu sentimentul de multumire, multumire fata de relatie sau multumire fata de viata sexuala.

Citeste si:
Aforisme celebre despre sex
Aforisme celebre despre sex

Stresul si abuzul de medicamente, droguri sau alcool sunt alte cateva cauze posibile. Nu trebuie exclusa nici posibilitatea de a avea pe altcineva. Aceasta varianta este adeseori aleasa castigatoare fara a cerceta. Intr-o relatie de lunga durata, trebuie sa fii orb sau pur si simplu indiferent pentru a nu iti da seama daca te joaca pe la spate si asta pentru ca o femeie nu va insela niciodata atunci cand este multumita de relatia pe care o are.

Nu pot oferi un raspuns cert cu privire la nemultumirile care au condus la erodarea vietii sexuale, dar tu cu siguranta poti. Tot ce trebuie sa faci este sa privesti si sa asculti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.