Va propun o mini serie de articole legate de orgasmul feminin si cel masculin. Voi prezenta initial datele tehnice, un fel de anatomie sau "disectie" a raspunsurilor sexuale si in urmatoarele articole vom trage concluziile necesare pentru imbunatatirea vietii sexuale.

In acest prim articol din mini serie voi prezenta fazele raspunsului sexual feminin, pentru ca urmatorul articol sa se axeze pe prezentarea celui masculin. Aceste stadii au fost descrise initial de William H. Masters si and Virginia E. Johnson.

Etapa 1. Excitarea

Aceasta este o prima faza in care trupul ei se pregateste pentru a te primi inauntru. Tesutul erectil din interiorul clitorisului se umple cu sange, labiile - atat cele mari cat si cele mici - se dilata si se ingroasa.

Vaginul se inchide la culoare, deoarece se produce un flux de sange in intreaga zona genitala si incepe sa se lubrifieze. In plus, vaginul ia forma unui cilindru pentru a putea primi in interior penisul.

Organismul produce lubrifiantul natural care face posibila penetrarea. Clitorisul se intareste, isi schimba culoarea si devine dureros (de placut) la atingere. Fluxul de sange navaleste catre sani marind si intarind sfarcurile.

Este recomandabil ca faza de excitare sa fie prelungita cat mai mult, amanand penetrarea pana cand ea simte cu adevarat nevoia de a fi "implinita". Asteptarea si tachinarea produc dorinta si suspans.

Raspunsul sexual femininEtapa 2. Platoul

Se poate ca aceasta faza sa nu aiba "simptome" evidente, dar organismul ei continua sa sufere modificari.

Vaginul pulseaza disperat din dorinta de a apuca si de a pastra penisul. De fapt, vaginul se strange efectiv in jurul penisului oferindu-ti senzatii extreme.

Muschii se contracta sporadic. Intregul organism intra in priza. Bataile inimii pot ajunge la 160, presiunea sangelui aproape se dubleaza. Sanii continua sa se mareasca, iar pielea se poate inrosi.

Partea inferioara a vaginului incepe sa se ingusteze si se produce ascensionarea uterului. Clitorisul se ascunde, dar este in continuare foarte sensibil la atingeri, asa ca nu trebuie neglijat.

Citeste si:
Orgasmul, asa cum il simti
Orgasmul, asa cum il simti

Celor mai multe femei le este relativ usor sa ajunga in aceasta stare cand se acumuleaza tensiunea sexuala, dar le este greu sa se elibereze de energia pe care o resimt. Daca o femeie a ajuns in starea de platou, aceasta nu inseamna ca mai are putin si atinge orgasmul. Aceasta stare se poate prelungi mai mult, motiv pentru care ea trebuie mentinuta.

Etapa 3. Orgasmul

La un moment dat, ea va pierde controlul: spatele se arcuieste, muschii din jurul vulvei si cei din jurul anusului o iau razna. Se acumuleaza o stare de tensiune, va simti ca explodeaza, ca nu mai poti continua, pentru ca in final aceasta tensiune acumulata sa se elibereze (in valuri). Continua sa aiba "spasme" ca si cand intregul sau corp ar fi scurtcircuitat sporadic.

Etapa 4. Rezolutia

Corpul isi revine la normal (inclusiv sanii, din pacate), ea se relaxeaza si devine mai vesela. Totul se produce treptat iar perioada de refacere depinde de la caz la caz, in functie de intensitatea orgasmului.

Citeste si:
Pentru un orgasm ca la carte
Pentru un orgasm ca la carte

Un articol de Alexandra


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.