Miturile sunt greu de doborat. Ba sunt grosolane si, in ciuda dovezilor, lumea inca le crede, ba sunt atat de ridicole incat nu prea iti vine sa le iei in serios. Uite cateva din a doua categorie – ridicole, dar, pe alocuri, adevarate.

Sexul poate orbi

Mai tii minte cand ti-au spus parintii ca daca te masturbezi prea mult poti orbi, iar tu ai ras? Eh, bine, poate ca ar fi trebuit sa ii crezi.

Aparent, este posibil sa ai un orgasm atat de puternic incat sa iti provoace orbire temporara. I s-a intamplat unui barbat din Marea Britanie care isi pierdea vederea ori de cate ori facea sex cu sotia lui. Li s-a mai intamplat si unui danez si unei femei din Texas, asa ca argumentul “exceptiei de la regula” cade.

Crezand ca de vina pentru orbirea temporara a fost efortul, medicii i-au supus pe pacienti unui test de stres pe care l-au trecut cu brio. Au continuat, insa, sa iti piarda vederea in timpul relatiilor sexuale, de obicei in timpul orgasmului.

Dupa alte teste si analize amanuntitie, medicii au gasit explicatia: vasoconstrictia – o afectiune care apare atunci cand muschii se contracta in jurul vaselor de sange, reducand simtitor circulatia sangvina.


Mataranga se poate rupe

Stai asa!”, vei spune. “Nu exista niciun os in penis! Cum este posibil sa il fracturezi?

Este!

Penisul este alcatuit din mai multe suprafete de tesut erectil care, in timpul erectiei se umple cu sange, crescand rigiditatea acestuia. Printre acestea, se numara si albugineea, o membrana speciala care captuseste organul copulator pentru a-l mentine in forma si pozitia corespunzatoare.

Fractura de penis se produce atunci cand aceasta membrana se fisureaza. Leziunea este insotita de un sunet ca de ruptura (auch!) si de o durere puternica. Apoi penisul se umfla si, in locul fracturii apare un hematom.

Potrivit unei lucrari scrise de urologul si chirurgul Andrew Kramer, jumatate din fracturile peniene pe care le-a tratat intre 2007 si 20011 aparusera in timpul relatiilor extraconjugale. Motivul, spune Kramer, este ca majoritatea relatiilor ilicite se petrec in locuri neobisnuite si, pentru ca, din dorinta de a impresiona, barbatul este tentat sa incerce cateva acrobatii.

Citeste si:
Un elev de 11 ani a fost gasit in coma in toaleta scolii
Un elev de 11 ani a fost...

Muscatura dragostei poate provoca atacuri cerebrale

Va amintit cand erati in liceu si iubitul sau iubita va lasa un semn de toata frumusetea pe gat pe care nu stiati cu ce esarfa sau machiaj sa il mai ascundeti? Ceea ce nu stiati este ca acest semn romantic v-ar fi putut provoca un atac cerebreal sau paralizie, ceea ce nu mai este atat de romantic.

Intr-o zi, o femeie din Noua Zeelanda a observat ca nu ii mai poate misca bratul stang. S-a dus la camera de urgenta unde a aflat ca a suferit un atac cerebral, asa ca medicii, pentru a o trata, i-au dat pastile care subtieaza sangele. In timp ce o tratau, unul dintre medici a observat o muscatura a dragostei pe gat, fix langa o artera principala. Au decoperit apoi ca cel care i-a facut semnul a supt cu atata nesat incat i-a afectat artera care s-a infundat, provocand atacul.

Foto main: barbat uimit sursa Shutterstock.com

Citeste si:
Un adolescent a orbit, dupa ce s-a hranit mai multi ani numai cu...
Un adolescent a orbit, dupa...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.