In lumea asta exista oameni multi, oameni care actioneaza diferit si gandesc diferit. Cineva spunea atatea capete, atatea mentalitati.. si nu gresea absolut deloc. Te minunezi cand ii privesti pe oamenii din jurul tau..

Iesi din carapace..

In lumea asta exista oameni multi, oameni care actioneaza diferit si gandesc diferit. Cineva spunea “atatea capete, atatea mentalitati..” si nu gresea absolut deloc. Te minunezi cand ii privesti pe oamenii din jurul tau..

Tu cum esti? Iti place sa iesi mereu in evidenta sau te retragi intr-un colt, in singuratate, meditand si cautand? S-au facut tot felul de impartiri pe baza personalitatii. Psihologi celebrii au segmentat indivizii in colerici, flegmatici sau melancolici perfecti, rezultand categorii nu departe de adevar, tinand cont de particularitatile fiecaruia. Dar stam si ne gandim, cine are nevoie de oameni retrasi? Ajungi intr-un cerc de prieteni si te minunezi cand observi cat de bine socializeaza ei, pe diverse teme. Tu te plafonezi si-ti spui in minte “eu nu pot comunica nimic cu ei, asa sunt eu, nu pot vorbi cu lumea..” De fapt, nu trebuie decat sa faci un singur lucru: iesi din carapace!

Trebuie sa inveti rapid cum sa fii pe aceeasi lungime de unda cu ceilalti. Constati pe zi ce trece ca prietenii tai discuta despre filme, melodii, bancuri, reviste, forumuri si tu iti spui ca Schopenhauer e genial pe langa toate superficialitatile acestea. Ramai alaturi de el. Aici gresesti. Analizand comportamentul deschis al celorlalti, vei observa ce le place si vei gasi oricand subiecte comune cu ei. Invata melodii pe de rost, bancuri, citate tari, uita-te la cele mai noi filme, frecventeaza forumuri, reviste online si alte lucruri la moda. Nimeni nu-ti cere sa renunti la vechile tale obiceiuri, ci doar sa te orientezi si catre lucrurile astea mici si aparent superficiale, insa care conteaza..

Despre ce vorbim pana la urma? Despre a fi introvertit sau extrovertit. Despre carapacea aia care nu ii lasa pe ceilalti sa te descopere si care nu te lasa pe tine sa socializezi. Daca esti un introvertit clasic, la inceput trebuie sa te fortezi ca sa-ti iasa schimbarea. S-ar putea sa fii foarte complexat si asta sa fie motivul pentru care tu stai deoparte. Sunt cunoscute cazurile in care multi nu vorbesc cu ceilalti pentru ca nu au dinti frumosi, au cosuri pe fata sau pur si simplu considera ca sunt persoane urate. Make a change, fix these and go for it! Nimic nu e imposibil. Vei observa ca, schimbandu-te, vei avea mai mult de castigat. Viata ti-o faci singur si cu ambitie poti deveni oricum doresti..

Citeste si:
10 secrete pe care fata cuminte le poate invata de la o parasuta
10 secrete pe care fata...

Iata cum realizezi transformarea introvertit – extrovertit:

1. Iti fixezi in minte obiectivul tau si nu uiti, macar de cateva ori pe zi, sa-ti spui ca in scurt timp vei deveni mult mai sociabil.

2. Ii analizezi atent pe ceilalti. Ce au ei si tu nu ai? Ce discuta ei? Cum se imbraca ei? Ce iti lipseste tie ca sa fii de-al lor?

3. Scapi incet-incet de orice complexe. Faci orice pentru a avea incredere in tine, fara sa te gandesti la costuri, energii depuse, timp consumat.

4. Incepi sa te bagi in discutii, pentru a te obisnui cu subiectele discutate de cei de langa tine.

5. Glumesti, din orice. Faci glume peste glume, de situatii, limbaj. Scoti poante, unele spontane, altele nu. Daca ai umor si tu credeai ca nu te pricepi la glume, ceilalti se vor simti foarte bine in preajma ta.

6. Poate ai ceva ce altii nu au. Poate stii sa fluieri intr-un anume fel, sa imiti personaje celebre, sa canti la fire de iarba, orice. Intra in actiune, dar ai grija, nu trebuie sa exagerezi. Actioneaza numai cand situatia o permite.

Citeste si:
Tu de ce esti aici?
Tu de ce esti aici?

7. Iesi in lume. Statul in casa, cu cartea in brate, te face mai intelept, insa contactul cu lumea este de departe cel mai important. Vei invata din propria experienta, nu din ce au spus altii.

8. Castiga respect in fata celorlalti, fara sa-i insulti. Daca ai un aer discret, sarmant, daca stii cand sa zici nu, cand sa-ti impui un punct de vedere, cand sa apelezi la cunostintele tale, toti te vor respecta.

9. Fii tu insuti, fara sa copiezi pe nimeni. Asta e de departe cea mai buna solutie.

10. Citeste, vizualizeaza, invata si da mai departe. Nu tine informatiile numai pentru tine. Un om este mai intelept daca stie cum sa ii invete pe ceilalti toate acele informatii. Straduieste-te sa le exlici celorlalti toate noutatile pe care tu le-ai descoperit.

11. Fa tot ce poti ca sa fii mereu bine dispus. Asa ii vei dispune si pe cei din cercul tau.

12. Comunica liber. E mai bine sa vorbesti cu cineva despre ceva, decat sa tii totul in tine. Psihic, vor urma numai probleme. Elibereaza-te.

Citeste si:
11 secrete invatate dupa 5 ani de experiente
11 secrete invatate dupa 5...

13. Acum ca ai avansat, nu ezita sa cunosti locuri noi si oameni noi. Nu spune niciodata “nu vreau sa merg acolo, sigur o sa fie aiurea” sau “nu vreau sa-l cunosc pe x, nu ma intereseaza”.

14. Daca ti se cere sa dansezi, danseaza. Nu toti se pricep la asta. Nimanui nu-i va pasa daca tu faci ca delfinul prin club. Important este sa te simti bine. Amicii vor aprecia si daca vei bea o bere cu ei. Nu vei pati nimic daca iti cunosti limitele.

15. Traieste clipa. Numai o viata ai si e pacat sa te trezesti la capatul ei fara prieteni, fara sa te fi distrat, numai pentru ca tu esti un introvertit. Sau deja ai uitat cuvantul asta?

Ziceam ceva de o carapace..A propos, ce inseamna carapace? Esti un extrovertit grozav..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.