Ce sa NU faci intr-o relatie de cuplu.

Vorbesti doar despre tine sau nu vorbesti

Comunicarea este in general recomandata, vizavi de orice subiect. Logoreea egocentrista insa.... nu intra in aceeasi categorie. Nu e indicat sa faci pauze mari in dialog si sa dai dovada de incultura, timiditate excesiva sau lipsa de incredere. Daca te intalnesti cu ea si vorbesti doar despre tine, despre realizarile tale, despre arborele tau genealogic, despre viata ta in general, de mai multe ori, neincetat..., fii sigur ca nu va mai avea loc sa iti gaseasca cele cateva calitati pentru care ar fi sperat sa te placa. Invata sa si asculti in masura in care vorbesti, cu atat mai mult cu cat femeile in general chiar asteapta intelegere din partea partenerilor de cuplu.

Esti prea gelos

Cele 5 porunci:

1. Nu ii ameninta vecinul pentru ca i-a facut avansuri inainte sa apari tu in viata ei si nu te certa cu ea pe tema asta, daca tot l-a refuzat (decat daca vecinul indrazneste sa o faca din nou)!
2. Nu fii suspicios cand vorbeste la telefon cu un barbat care ii este doar coleg (decat daca ramane noaptea cu el la birou)!
3. Nu o certa pe ea pentru ca o fluiera barbatii pe strada (decat daca este vulgara sau ii provoaca si le raspunde)!
4. Nu il agresa pe cel care o invita la dans in club, in lipsa ta (decat daca incearca sa isi vare mainile sub fusta ei)!
5. Nu ii interzice sa se afiseze in costum de baie pe plaja (decat daca ai luat-o razna)!

Pastrezi legatura cu fosta

Fosta e fosta. Punct. Si nu zice nimeni sa nu o saluti pe strada cand o vezi sau sa nu ii raspunzi la telefon cand te suna sa iti transmita "La Multi Ani". Dar de aici si pana la a vorbi zilnic, saptamanal, lunar despre ce a mancat fiecare in ziua respectiva, e cale lunga... si, de regula, fara intoarcere din punctul de vedere al unei relatii care urmeaza celei vechi. Tine minte un lucru: unei femei care da doi bani pe tine si pe viitorul vostru impreuna, nu ii va pica bine niciodata sa stie ca fosta ta partenera iti sufla in ceafa. Nimic bun nu poate iesi dintr-un triunghi conjugal - asta pentru ca fosta isi va aminti intotdeauna ca ar fi putut fi ea in locul actualei...

O desconsideri

Desi in mare parte nu se mai practica, anumite gesturi raman sfinte intr-o relatie care merita pastrata din considerente decente si in limitele bunului simt. A plati unei femei consumatia la restaurant, biletul la concert sau la film, a-i cumpara flori in mod dezinteresat, a-i oferi haina pe vreme rece, a-i deschide portiera la masina cand coboara etc. nu sunt gesturi care ar da cuiva de inteles ca ea ar fi "intretinuta". Doar pentru ca pseudocultura cluburilor si a "intalnirilor" via www a alterat mare parte din nobletea gesturilor de altadata, nu inseamna ca ele nu sunt macar visate in mod reflex de o femeie...

Citeste si:
Manifestările profunde ale iubirii: 20 de gesturi ale unui bărbat...
Manifestările profunde ale...

O inseli

Aici e cu dus si intors. In functie de ceea ce iti doresti de la o femeie, actionezi mai mult sau mai putin spre binele ei. Nu spune nimeni ca a insela e OK, dar nu mai este vina unui barbat odata ce femeia respectiva se complace intr-o situatie care nu o favorizeaza neaparat din punct de vedere afectiv. Desi in genere este mai usor sa judecam in alb sau negru, complexitatea relatiilor interumane permite in mod real si infidelitatea si fidelitatea absoluta, atat timp cat acestea se petrec pe fondul unor factori care le influenteaza, favorizeaza, perpetueaza. Ca exemplu, exista casatorii din interes, cupluri care raman impreuna strict spre binele copiilor, parteneri care se intalnesc doar pentru a face sex, cupluri care rezista ani in sir din iubire etc. Astfel, recomandarea ar fi sa nu te joci si sa fii corect in primul rand cu tine!

Citeste si:
Dana Roba, întâlnire de coșmar cu Daniel Balaciu în instanță: „Îmi...
Dana Roba, întâlnire de...

Articol de Quiqs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.