Te-ai putea simti atras de o femeie cu mult mai in varsta decat tine? De ce (nu)?

Demi Moore si Ashton Kutcher, Susan Sarandon si Tim Robbins sunt cateva dintre numeroasele exemple in materie de relatii "mai-septembrie" si se pare ca acest trend "loveste" din ce in ce mai multe cupluri.

Conform unui sondaj, aproximativ o treime dintre femeile cu varste cuprinse intre 40 si 69 de ani se implica in relatii cu barbati mai tineri, diferenta de varsta dintre sexe fiind in medie de 10 ani.

Cum se justifica atractia dintre acesti parteneri? Se pare ca femeile apreciaza flexibilitatea, spiritul de aventura si spontaneitatea barbatilor mai tineri decat ele, iar barbatilor le place caracterul sofisticat, experienta si succesul companioanelor lor mai mature.

Slabiciunea unor barbati pentru partenere mai in varsta se explica si prin prisma faptului ca acestea arata din ce in ce mai bine gratie metodelor tot mai complexe la care apeleaza pentru a-si mentine aspectul fizic placut.

Pe de alta parte ei considera ca femeile cu experienta de viata sunt mai interesante atat din punct de vedere al comunicarii, cat si al performantelor sexuale. Si in conditiile in care multe dintre ele nu se dau inapoi de la a concura cu barbatii din punct de vedere profesional de exemplu, probabil ca unora dintre ei li se pare firesc sa cedeze rolul de "stalp al familiei" si sa isi reconsidere statutul. In consecinta, nu surprinde pe nimeni faptul ca barbatii au inceput sa se descurce din ce in ce mai bine la leganat copii si la tocat legume...

Mituri despre cuplurile "mai-septembrie"

1. "Un barbat mai tanar isi va parasi la un moment dat partenera pentru o femeie mai tanara decat ea."

Studiile nu confirma in general aceasta tendinta a barbatilor. Poate fi vorba mai degraba despre divergentele care apar intre cei doi, ca urmare a faptului ca el isi doreste copii si devine nevoit sa se reorienteze spre cineva care ii poate oferi o familie.

Citeste si:
Barbatii mor inaintea femeilor. De ce?
Barbatii mor inaintea...

2. "Femeile trecute de prima tinerete initiaza de obicei relatiile cu barbati mai tineri."

In majoritatea cazurilor, barbatii sunt cei care fac primul pas in astfel de relatii.

3. "Aceste relatii nu sunt durabile."

Diferentele notabile de varsta intre parteneri nu devin un impediment decat daca fiecare considera ca relatia lor este anormala sau ilicita. Dupa o anumita etapa a vietii, cand se poate spune ca ambii parteneri sunt maturi, diferenta de varsta reprezinta de fapt unul dintre aspectele insignifiante ale relatiei.

4. "Aceste relatii sunt anormale."

Atat timp cat ambii parteneri au depasit varsta majoratului, teoretic nimic nu poate fi anormal. Normalitatea unui cuplu depinde in foarte mare masura de perceptia fiecaruia asupra acestui concept. .

5. "Barbatii prefera femei mai in varsta cu statut financiar solid."

Citeste si:
Relatiile "mai-septembrie"
Relatiile "mai-septembrie"

Se pare ca statutul financiar nu reprezinta unul dintre principalele motive care justifica aceasta optiune a barbatilor. Desi exista cazuri, multi dintre ei sunt atrasi exclusiv de experienta si vitalitatea aparte ale acestor femei.

Articol de Quiqs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.