Cum ai descrie femeile pe care esti convins ca le-ai evita?

Fie ca o consideri posesiva, geloasa, previzibila sau aroganta, cert este ca o poti cataloga in multe feluri pe femia de langa tine. Care sunt detaliile care fac diferenta si ce te determina sa respingi o femeie? Daca ar fi sa alcatuim o lista cu tipuri de 'personalitati' feminine, am cuprinde cel putin 6 portrete:

1. Tipul (prea) afectuos

Daca cineva isi destainuie cu usurinta sentimentele, cu siguranta va fi o femeie. Avand in vedere ca are nevoie in permanenta de suport emotional, va tinde probabil sa devina posesiva si insistenta.

De ce nu te atrage?

Increderea de sine si independenta sunt doua aspecte esentiale, care contribuie la sex-appeal. In general, femeile prefera parteneri care le pot oferi siguranta din toate punctele de vedere. Ele intra intr-o relatie de cuplu purtand, printre altele, un bagaj de incertitudini si s-ar putea sa aiba impresia ca este ceva in neregula daca nu te comporti ca Superman tot timpul.

Cum ai schimba situatia?

Ar fi ideal sa pastreze putin mister in privinta a ceea ce gandeste si sa nu considere ca franchetea in comunicarea punctelor vulnerabile este neaparat o calitate.

2. Tipul previzibil

Asa cum despre persoanele optimiste se spune ca nu pot fi niciodata placut surprinse, oamenii previzibili rareori pot surprinde. O femeie previzibila pur si simplu se conformeaza unui tipar, pe care nu gaseste apoi motive sa il incalce.

De ce nu te atrage?

Nu degeaba asa-numitele “bad-girls” sunt preferatele celor mai multi barbati. Atitudinea rebelului fara cauza este perena indifernet de sex, la categoria relatii. Se intelege asadar ca opusul acesteia nu poate fi decat anost. Si barbatii au nevoie sa fie placut surprinsi in diverse feluri si nu e vorba neaparat de predilectia ta spre “rautatea” partenerului de cuplu, ci mai degraba spre imprevizibilitatea lui.

Cum ai schimba situatia?

E cert ca atitudinea ei nu se poate schimba brusc, insa nici nu este cazul. Ar fi ideal ca mai ales in perioada de inceput a relatiei sa incerce sa combine cateva trasaturi de caracter. In fond, in personalitatea fiecaruia dintre noi zace un dracusor care abia asteapta sa iasa la iveala...

3. Tipul arogant

Da senzatia de superficialitate chiar prin faptul ca tinde tot timpul sa-i tachineze pe cei din jur si nu ezita sa se comporte inadecvat atat cu partenerul de cuplu, cat si cu cei apropiati. Insa complexul ei de superioritate dauneaza grav... nervilor tai.

De ce nu te atrage?

Culmea este ca intr-o oarecare masura... te atrage. O tipa arogant este o tipa care provoaca si care devine cu atat mai interesa(n)ta cu cat primeste raspunsuri pe masura. Pe de alta parte, masura ironiei ei nu este aceeasi cu a ta, astfel incat poate deveni antipatica. Unui barbat nu ii place sa fie luat peste picior, iar ea face adesa greseala de a nu respecta acest lucru.

Cum ai schimba situatia?

Ar fi ideal sa-si temepereze ego-ul si sa incerce sa se comporte cu cei din jur asa cum s-ar comporta cu sine.

4. Tipul avar

E posibil sa aiba preconceptii conform carora barbatii cu bani sunt superficiali si vor anumite tipuri de femei etc. Se poate sa fi fost educata in asa fel incat sa puna sub slatea fiecare banut care ii pica in mana sau pur si simplu ii este la indemana sa-si(ti) refuze mici placeri ale vietii, pe care le considera costisitoare. Nu ar trebui sa fii surprins daca asteapta ca de fiecare data cand iesiti sa achiti nota de plata.

De ce nu te atrage?

E drept ca exista femei interesate strict de latura materiala a unei relatii de cuplu, insa exista intotdeauna si posibilitatea unui barbat de a opta sau nu pentru implicarea intr-un asemenea context. Totusi, cineva care accepta situatia, dar adopta ulterior atitudinea avarului, nu pare sa aiba argumente plauzibile... Daca speri sa primesti buchete imense de flori, bijuterii sau alte cadouri care ti-ar placea, nu ai gasit persoana potrivita...

Cum ai schimba situatia?

Regula banilor: sunt facuti sa circule...

5. Tipul conflictual

Ea se pricepe cel mai bine la a transforma discutiile normale in certuri. Daca il cautai pe “Gica Contra”, tocmai l-ai gasit in versiunea feminina: ocupatia acestei tipe pare a fi iscarea disputelor, si pentru asta va cauta sa te provoace in orice situatie. In plus, gelozia ar putea-o determina sa se manifeste agresiv.

De ce nu te atrage?

Caracterul lui este impulsiv, in genul bad-boy, insa se afla departe de a da dovada de sex-appeal prin acest lucru. Ea exagereaza orice detaliu aparent insignifiant si nu numai ca reuseste sa te indispuna, dar uneori iti induce sentimente de teama.

Cum ai schimba situatia?

Ar fi ideal sa rezolve totul cu relaxare si sa fie cumpatata in demersurile ei. Ar putea eventual sa se gandeasca dinainte la moduri de reactie pozitive in anumite contexte si sa respecte planurile pana la final.

6. Tipul misandrei

Isi declara fara ezitare aversiunea fata de sexul opus si este permanent dispusa sa adreseze insulte oricarui barbat, indiferent de circumstante.

De ce nu te atrage?

Dintre toate tipurile de personalitate, acesta este ocupanta primului loc la capitolul antipatie. Sa fim seriosi... exista vreun barbat care ar accepta o asemenea femeie in viata lui? Poate doar aceia care sunt convinsi ca o pot converti...

Ce ti-ai dori sa se schimbe?

In principiu, totul! Comportamentul unei misandre nu numai ca este deplasat, dar poate isca conflicte de amploare la finalul unei relatii.

Barbatii apreciaza diverse calitati la o potentiala partenera de cuplu si pentru ca ceea ce ii impresioneaza pot fi mici detalii la care ele nu s-ar gandi vreodata, echilibrul atitudinal fiind cea mai buna solutie pentru a obtine reactii pozitive. Cat despre detalii, ele fac intr-adevar diferenta!

Foto: skins.be
Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.