Certuri in Paradis?

Sunteti perechea ideala: ea te adora, tu o consideri cea mai frumoasa, desteapta si sexy fiinta din lume. Sa va certati? Ahh, nu! Nu v-ati putea supara unul pe celalalt nici in vis. Se pare ca tu chiar visezi. Nu exista cuplu in care cei doi se potrivesc atat de bine incat sa nu se certe niciodata. Fie ca e vorba de cele zece minute cu care a venit mai tarziu la intalnire, de telefonul ei mobil care taraie in timpul noptii si te pune pe ganduri sau de un CD pe care ti l-a ratacit, motive vor aparea destule, fii sigur.

Dintr-un anumit punct de vedere, certurile sunt binevenite intr-un cuplu. Chiar daca adesea treci cu vederea anumite gesturi sau obiceiuri enervante de-ale partenerei tale, intr-o cearta serioasa ajungi, de obicei, sa-i reprosezi toate acele lucruri direct si sincer. Pe termen lung, asta actioneaza ca terapie, insa cel mai dificil moment este cel de dupa, cand atmosfera e incordata. Ultimele tale cuvinte au fost “sa nu te mai vad” sau “nu mai am ce discuta cu tine”, la care ea a replicat prompt cu o privire urata si o usa trantita. Iti pare rau acum, dar ce sa faci? Ai un orgoliu care nu te lasa sa cedezi usor, insa ti-e teama ca ea ar putea lua lucrurile prea in serios.

Primul pas spre impacare: scuzele

Daca a fost vina ta, normal este ca tu sa fii primul care se scuza. Lasa orgoliul deoparte si nu astepta ca ea sa faca primul pas (desi sunt sanse sa se intample, daca tine cu adevarat la tine). Asuma-ti responsabilitatea dar... Atentie: nu ii cere scuze imediat dupa ce ai facut sau spus prostia. O sa pari ori tacanit ori nesincer. Asteapta cateva minute sau ore, in functie de cat de mare a fost cearta. Vorbeste calm astfel incat sa vada ca spui adevarul, in contrast cu tonul ridicat al vocii insotit de afirmatii bombastice sau nefondate pe care probabil i le-ai adresat, nervos fiind.

Abordari: impaciuitor - “Recunosc ca am exagerat...”; sentimental - “Iubito, imi pare rau...”.
Nu incerca sa intorci lucrurile in favoarea ta. Conflictul va priveste in mod direct si tot voi trebuie sa gasiti solutii.

Etapa a doua: fa-te util

Femeile sunt usor de impresionat. Cine ar putea rezista unui serviciu facut cu 'dezinteres'? Nu ea, in mod sigur. Gandeste-te la un lucru de care ar avea nevoie si pe care tu l-ai putea face chiar mai bine decat ea. E imposibil sa ramana suparata, daca tu te porti frumos. Nu face mare caz din faptul ca ii faci un serviciu pentru ca o iubesti (nu-i asa?) si nu ai un interes ascuns.

Abordari: drama-style - “Hai sa nu mai vorbim despre asta. Mai bine iesim in oras / pregatesc ceva bun”; cool - “Plec. ti-am gasit pe net ce mi-ai cerut. iti aduc maine cateva dischete...”; dulce - “Iubi, iti pregatesc patul?”. Nu o lasa sa creada ca este vorba de o 'rascumparare': “O sa ma ierti daca...?” si nu ii propune brusc o multime de servicii, mai ales daca nu iti sta in fire. Trebuie sa fii tu insuti, iar ea trebuie sa considere ca meriti sa fii iertat pentru ceea ce esti, nu pentru ca are un interes.

In final... un mic dar

Trucul asta merge pe linia 'micului serviciu', dar este personalizat. Un cadou trebuie sa reflecte gestul, nu sa fie neaparat ostentativ. Ai nevoie de ceva care sa vorbeasca in locul tau: “Greseli face oricine, certurile trec, iubirea mea ramane...” bla, bla, ceva de genul asta. Nu ai nevoie de multi bani, ci doar de imaginatie: un desen facut de tine, bomboane intr-o cutie in forma de inima sau ceva ce stii ca si-ar dori. Va fi impresionata de atentia ta.

Abordari: modest - “Nu e mare lucru, dar sper sa-ti placa”; misterios - “Am o surpriza pentru tine, inchide ochii, nu trisa...”. Nu cauta cea mai scumpa smecherie cu care s-o impresionezi; nu asta este scopul. Daca vrei sa-i indeplinesti cine stie ce dorinta ascunsa, fii sigur ca stii exact ce isi doreste. Ar fi culmea ca ea sa vrea o carte despre Claude Oscar Monet si tu sa-i aduci ceva despre Èdouard Manet. Nu numai ca ai strica toata impresia, efectul va fi exact opus asteptarilor tale.

Bafta!

Articol de Torque


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.