In doua din trei cazuri de infidelitate, cel care insala este cel care, in final, isi recunoaste vina.

Daca acest lucru nu se intampla, in general aventurile fie se descopera "din vorba in vorba", prin persoane neimplicate, fie exista indicii care trezesc suspiciunea celui inselat. In orice caz, descoperirea unei aventuri inseamna adesea finalul cuplului. Daca infidelitatea nu poate fi "tratata", iata cateva propuneri pentru a "ameliora" efectele negative:

Cum recunosti infidelitatea?Pentru partenerul inselat

Asigura-te ca in momentul in care recunosti aventura si iei masuri, o faci pentru binele cuplului si nu sub forma unui act vindicativ sau pentru a arunca vina asupra partenerei tale.

Nu lua decizii in momente de furie. Linisteste-te, gandeste-te la tot ce implica actiunile tale si reia conversatia mai tarziu. Nu este usor, dar se poate.

Momentul ales pentru dialog este extrem de important. Ia in considerare presiunea resimtita de amandoi. Daca nu ai dovezi clare ale infidelitatii, nu face speculatii; poti apela la o terta persoana, pentru a primi confirmarea de care ai nevoie.

Aminteste-ti ca au existat si momente placute ale relatiei voastre, asa ca nu mentine la nesfarsit atitudinea ostila sau acuzatoare.

Nu ezita sa iti exprimi punctele de vedere, chiar daca discutia pare interminabila - odata inceput dialogul, este bine sa lamuriti toate problemele.

Pentru partenerul care a inselat

Confrunta-ti partenera si fii la randul tau suspicios, chiar daca te temi de raspunsuri sau de faptul ca te va parasi. Altfel, este ca si cum ai accepta tacit ca aventura exista si poate continua.

Insista, dar nu judeca pana nu afli toate detaliile

Fii direct si nu apela la diverse tertipuri pentru disimulare - nu pune intrebari si nu cere informatii in afara subiectului

Nu transmite mesaje ambigue de tipul: "Daca ai o aventura, nu vreau sa stiu nimic" sau "Daca aflu vreodata, te parasesc".

Confrunta-ti partenera, privindu-i ochii. Nu discutati daca atentia va este distrasa, nu consumati alcool inainte sau dupa si nu utilizati metode sau obiecte care pot media conflictul vostru.

Foto: skins.be

Un articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.