Femeile vorbesc mult mai mult, mult mai repede si cunosc mai multe cuvinte. Creierul masculin este mai mare, dar testele de inteligenta au rezultate similare pentru ambele sexe. Suntem incredibil de diferiti.

Femeile vorbesc mult mai mult, mult mai repede si cunosc mai multe cuvinte. Creierul masculin este mai mare, dar testele de inteligenta au rezultate similare pentru ambele sexe. Suntem incredibil de diferiti.

Femeile folosesc in medie 25 000 de cuvinte pe zi, vorbesc mult mai rapid, cauta aprobarea in timpul conversatiei (ab)uzeaza mai des partea dreapta a creierului si isi fac mai multe probleme.

Barbatii folosesc in mdie 12 000 de cuvinte zilnic, vorbesc mai rar, fac numeroase pauze in vrobire, fac uz de partea stanga a creierului, sunt mai certareti si sunt centrati pe rezolvarea problemelor si pe confruntarea directa

Suntem diferiti atat din punct de vedere anatomic cat si din punct de vedere psihologic. Reactionam diferit, percepem diferit, gandim oarecum diferit si cu toate acestea in final ajungem sa ne intelegem... de cele mai multe ori.

Femei vs BarbatiCel mai adesea, certurile intre sexe au drept numitor comun sensibilitatea acuta a partii feminine. Capacitatea extraordinara de empatie a femeilor este demna de admirat. Daca pasesc intr-o incapere plina de femei, ele iti pot spune imediat care dintre ele este suparata, care a fost parasita, care este plictisita. Se bazeaza foarte mult pe emotii si par a avea mai multa compasiune. Toate acestea se datoreaza, probabil, faptului ca ele sunt programate sa fie mame.

Aceasta capacitate intuitiva are, totusi, numeroase parti proaste. Fiind mult mai sensibile, ele vor diseca orice actiune, vor incerca sa afle ce e in spatele unui anumit comportament. Intr-o relatie sentimentala, femeia nu va judeca niciodata partenerul dupa vorbe, dupa fapte, ci va incerca sa afle ceea ce se afla in spatele lor, chiar daca nu este nimic ascuns. Poate orientarea spre telenovele si filme siropoase le face sa caute intotdeauna semnificatii ascunse.

Citeste si:
TOP Sase Enigme ale Stiintei
TOP Sase Enigme ale Stiintei

Mie mi s-a parut intotdeauna ciudat de fascinant modul in care o femeie se poate razgandi. Eu personal, daca hotarasc ceva, imi voi duce la bun sfarsit promisiunea indiferent de circumstante. In cazul sexului frumos, schimbarile de plan sau de atitudine, sunt ceva normal. Aceasta nehotarare aparenta se datoreaza faptului ca femeile isi bazeaza actiunile pe sentimente. Daca ea simte ca un lucru este bun in clipa aceasta si in clipa urmatoare nu mai simte la fel, se va razgandi. Daca un gest inchipuit sau mai putin inchipuit o face sa se simta mai putin confortabil, isi va schimba optiunea.

Aceste diferente pot fi trecute usor, daca nu ne asteptam ca partenera sa gandeasca si sa se comporte la fel ca noi. Nu este vorba ca am fi locuitori a doua planete diferite, nu traim in doua universuri diferite, dar avem experiente diferite de viata, am fost tratati diferit de mici copii, am fost educati sa fim diferiti si trebuie sa respectam acest fapt.

Citeste si:
10 obiceiuri proaste care dauneaza creierului
10 obiceiuri proaste care...

Un articol de Mihnea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.