Educat pentru a deveni un terorist, Zak Ebrahim a ales alta cale. Autor al carti „Fiul Teoristului” si vorbitor TED, Ebrahim povesteste cum a respins violenta si cum a ales pacea.

Pe cand Zak Ebrahim avea doar sapte ani, tatal lui Zak Ebrahim, El-Sayyid Nosair, l-a impuscat si ucis pe liderul Ligii Apararii Evreilor. Aflat in puscarie, tatal sau a fost unul din teroristii care au planuit bombardarea World Trade Center din 1993. Intr-unul din faimoasele sale mesaje inregistrate, Osama bin Laden a tinut sa ii multumeasa lui Sayyd Nosair si a cerut lumii sa isi aminteasca numele sau.

Cand esti educat in bigotism si ura, inconjurat de teroristi care iti insufla neincetat dispretul fata de valorile occidentale, care sunt sansele sa scapi de aceasta mostenire teribila? Dupa incarcerarea tatalui sau, Ebrahim impreuna cu familia au fost nevoiti sa se mute de mai multe ori din cauza represaliilor. La inceput nu pricepea prea bine ce se intampla, dar, pe masura ce crestea, incepea sa inteleaga gravitatea faptelor tatalui sau. A decis ca, in loc sa poarte mai departe mostenirea tatalui sau, sa aleaga alt drum.

Intr-un discurs TED emotionant, Zak Ebrahim povesteste cum a ajuns ca, in locul violentei sa aleaga calea pacii.


Despre autor:

Yuppy

Sursa: Yuppy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.