Anna Kournikova, una dintre cele mai sexy jucatoare de tenis din toate timpurile.

Rusoaica Anna Kournikova este cunoscuta in primul rand ca jucatoare de tenis, fiind castigatoarea a patru premii de Grand Slam, dar este la fel de cunoscuta si pentru aparitiile foarte sexy atat de pe terenul de sport, cat si din diverse reviste.

Celebra rusoaica este la fel de talentata si la alt “sport” – modeling-ul. Numele ei a reprezentat un adevarat record pentru www, "Anna Kourinkova" fiind in anul 2003 cel mai cautat nume pe internet din intreaga lume.

Anna Kournikova s-a nascut in anul 1981, in Moscova. Si-a inceput aariera in tenis de mica, atunci cand a reusit sa devina cea mai tanara castigatoare din istoria Cupei Federale din Rusia, la varsta de 14 ani.
In anul 1996 a devenit membra a delegatiei rusesti care participa la Olimpiada de la Atlanta, inregistrand din nou un record de varsta pentru participare.

Un an mai tarziu reuseste prima clasare importanta din cariera sa, jucand semifinala la Wimbledon in fata experimentatei Martina Hingis. La dublu a facut pereche tot cu Martina Hingis, alaturi de care a castigat in 1999 si in 2002 titlul la Australian Open. Din tenis Anna a castigat peste 3 milioane de euro, insa o mare parte a averii sale provine din publicitate, imaginea ei avand un "pret" foarte bun. La dublu a obtinut 13 titluri ocupand chiar si locul 1 in clasamentul mondial, pe 22 noiembrie 1999.

In anul 2003 a fost nevoita sa se retraga din tenis prematur, din cauza unor probleme la spate. Pe langa o accidentare care i-a ingreunat performanta, Anna a fost tentata sa renunte la tenis si din cauza contractelor sale de imagine si a aparitiilor ca model, care ii aduceau castiguri foarte mari si care ii inabuseau practic ambitia de a mai face sport de performanta.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Viata sa personala, foarte tumultoasa, a fost de asemenea in atentia presei. Nu de putine ori a fost “combinata” de jurnalisti cu mai multe vedete din lumea sportului, iar in ciuda acestui lucru, probabil cea mai importanta cucerire reala din viata Annei a fost celebrul cantaret Enrique Iglesias, cu care, dupa spusele artistului, a fost casatorita, dar de care s-a despartit ulterior.

Printre cei care i-au sustinut in general cariera in sport, dar i-au si sponorizat multe dintre aparitii a fost compania Adidas, cu care a pastrat o puternica legatura pe plan profesional, reprezentand in mai multe randuri imaginea acesteia.

Imagini: skins.be

Articol de Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.