Lucrarile pictorului roman Vlad Botan au facut inconjurul lumii.

Pictorul Vlad Gheo Botan s-a nascut in anul 1964 pe data de 1 aprilie, in Bucuresti. In copilarie a fost vazut ca un tanar foarte talentat, cu inclinatii artistice, de altfel tatal sau fiind un pictor foarte apreciat atat in tara cat si peste hotare.

Incepand cu anul 1983 artistul urmeaza studiile sectiei de Arta Monumentala si Restaurare la clasa profesorului Ion Stendal in cadrul Academiei de Arte Frumoase, Bucuresti. La sfarsitul anului 1987 isi termina studiile si primeste prima sarcina majora din cariera sa de artist: restaurarea Manastirii Voronet.

In anul 1989 lucreaza la Muzeul National de Arta a Palatului si spre sfarsitul anului 1990 devine membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

In anul 1985 foloseste tehnica “Al Fresco” pentru a restaura manastirea Curtea de Arges din judetul Olt, iar pana la sfarsitul anului 1988 participa la restaurarea Castelului Bran. Vlad Gheo Botan participa la expozitii colective in Romania incepand cu anul 1983, prima fiind la Galeriile Dalles din Bucuresti –
“Expozitia tineretului”.

Lista continua: in anul 1987 are loc expozitia Targului de Arta de Toamna tot la galeriile Dalles, iar in anul 1990 participa la expozitia de Arta de la Teatrul National Bucuresti.

Artistul este indragostit in general de peisajele citadine sau maritime, si are un dinamism specific tineretii, talentul lui fiind o mostenire din partea tatalui, marele pictor Gheorghe Botan.

Vlad Botan realizeaza prima expozitie personala in anul 1987 si in urma experientei traite la manastirea Voronet, pictorul imprumuta spiritul bisericesc si in propriile creatii.

Dupa anul 1987 pictorul isi creeaza o traditie in a oferi publicului larg peste 20 de expozitii personale. Astfel, in acest moment publicul cunoscator, dar si simplii pasionati de arta pot sa urmareasca in Bulevardul Magheru in cadrul galeriei Simeza, opera artistului.

Pictorul autohton nu a ramas neremarcat nici peste hotare, astfel ca isi organizeaza in Germania, Spania, Italia, Grecia, Franta si Anglia vernisaje de mare valoare, unde publicul respectiv primeste cu deschidere opera romanului.

Citeste si:
Festivalul de artă „Diploma Show”, la a noua ediție. Ce pot admira...
Festivalul de artă „Diploma...

Cei care intra in Spitalul de Urgente Bucuresti pot observa o lucrare reprezentand un mozaic de 18 mp, pe care Vlad Botan a realizat-o in anul 1989.

Lucrarile pictorului au facut inconjurul lumii, in prezent o parte din operele sale aflandu-se in colectii private din S.U.A, Canada, Japonia, Marea Britanie, Turcia, Italia, Spania, Franta si Portugalia.

Pentru a vedea imagini cu operele artistului roman, vizitati site-ul oficial al lui Vlad Botan.

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.