Lenny Kravitz este asteptat intr-un superconcert pe data de 26 iulie pe stadionul Cotroceni. Be there!!

Lenny Kravitz este un cantaret si un compozitor de origine americana. S-a nascut pe 26 mai 1964 si a castigat premiul Grammy pentru "best male rock vocal performance" patru ani la rand.

Kravitz s-a nascut la New York si a copilarit in Manhattan, este fiul unei actrite si al unui producator de televiziune si a cochetat cu muzica inca din copilarie. La varsta de 3 ani se juca in bucataria bunicilor folosind vasele pe post de tobe. La varsta de 5 ani a spus ca vrea sa devina muzician.

Primele tentative de cantat nu au fost in domeniul muzicii rock. La insistenta mamei sale a intrat iuntr-un grup coral in care a activat timp de 3 ani, cantand muzica clasica si gospel.

Odata cu mutarea mamei sale la Los Angeles, Roxie Roker, actrita in serialul "The Jeffersons", Lenny are primele contacte cu muzica rock. Chiuleste din ce in ce mai mult de la scoala si se dedica mai mult muzicii. Dupa multe certuri fuge de acasa optand sa doarma la prieteni sau chiar in masina .

Puternic influentat de muzica lui David Bowie adopta un look nou si se intituleaza "Romeo Blue". Incepe sa cante ca mercenar in diferite trupe sau cu prietenii. In 1982 il convinge pe tatal sau sa-i dea banii necesari pentru inregistrarea unui album. Primeste cateva oferte dar este sfatuit sa-si schimbe genul interpretat si refuza.

Unul dintre cele mai marcante momente din viata artistului a fost divortul parintilor sai. Kravitz se indeparteaza de tatal sau si se refugiaza in munca, dedicandu-se muzicii. In acelasi an o cunoaste pe viitoarea sa sotie, Lisa Bonet, alaturi de care are si un copil, Zoë Isabella Kravitz.

In 1989 isi lanseaza primul album, "Let Love Rule", cu care nu are succes prea mare in SUA, dar in Europa este foarte apreciat. Pleaca intr-un turneu de promovare mai intai prin cluburi si apoi pe scene mai mari.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Inceputul anilor '90 il gasesc pe Lenny Kravitz in postura de compozitor. Impreuna cu Ingrid Chavez compune "Justify My Love" pentru Madonna si singur, o mare parte din albumul cu acelasi nume al Vannesei Paradise. Mai compune pentru albumele solistilor Steven Tyler (Aerosmith) si Mikk Jagger (Rolling Stones).

Cel de-al doilea album aparut in 1991,"Mama Said" are ca tema principala suferinta aparuta dupa divortul de Lisa Bonet, survenit dupa lungi speculatii din presa asupra unei posibile relatii cu Madonna. Single-ul "It Ain't Over 'Til It's Over" urca in Billboard Hot 100 pe locul 2.

In 1993 cu piesa "Are You Gonna Go My Way" cucereste locul 12 in Bilboard 200 si este nominalizat la Brit Awards. Tot in acelasi an lanseaza si un EP intitulat "Spinning Around Over You" cu mai multe interpretari live ale piseleor din turneu.

Citeste si:
Stil ecvestru la Karpatia Horse Show: clasic chic! Ce premii poti...
Stil ecvestru la Karpatia...

In 1999 castiga primul dintre cele patru Grammy-uri consecutive cu piesa "Fly Away", datorita si faptului ca isi schimbase putin genul muzical.

In 2000, "American Woman", cover dupa trupa "The Guess Who's" ii asigura cel de-al doilea Grammy. Pentru a-si asigura un succes si mai mare lanseaza tot in acest an un album cu cele mai importante piese, Greateast Hits.

"Again" este single-ul cu care castiga cel de-al treilea Grammy in anul 2001 si tot in acest an inregistreaza un album cu Michael Jackson, care insa nu apare niciodata.

"Lenny" este albumul cu numarul sase in cariera artistului care ii asigura si ce-l de-al patrulea Grammy din cariera.

Dupa aceasta lunga serie de premii, Lenny mai scoate doua noi albume. In anul 2004 vinde peste 1,5 milioane de copii cu albumul "Baptism", iar in 2008 "It Is Time For A Love Revolution" promite si mai mult.

Citeste si:
Alexandra Stan a încins atmosfera la petrecerea de lansare a noului...
Alexandra Stan a încins...

Lenny Kravitz este asteptat intr-un superconcert pe data de 26 iulie pe stadionul Cotroceni. Be there!!

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.