Femeile si-au castigat independenta si dreptul la egalitate prin multa munca si devotament. Pana ca ele sa fie acceptate in capul muncii au trecut ani la rand, insa in momentul in care au facut-o nimic nu le-a mai stat in cale.

Chiar daca in ultimul timp femeile si-au castigat independenta si nu mai depind de un reprezentant al sexului masculin, lucrurile nu au stat intotdeauna asa. De aici a pornit ideea conform careia unele meserii sunt asociate cu o figura masculina si femeile sunt tinute cumva la distanta.

De curand am citit un articol pe site-ul Huffingtonpost.com unde am avut surpriza de a descoperi cateva dintre meseriile in care predomina sexul masculin, meserii care se pare ca au fost patentate de femei inca din cele mai vechi timpuri.

1. Vindecator (Medic)

Inca din denumirea profesiei ne ducem usor cu gandul catre o meserie destinata barbatilor, chiar daca din ce in ce mai multe femei se indreapta catre cariera de medic. In antichitate nu se folosea denumirea de medic/doctor ci se folosea denumirea de vindecator. Conform unui articol de pe site-ul Ancient.eu, femeile din Egiptul antic si din Grecia antica au fost primii vindecatori recunoscuti.

2. Programator

Chiar si in zilele noastre, in aceasta breasla se invart in mare parte barbati si femeile sunt privite cu un oarecare scepticism atunci cand vine vorba de domeniul IT si in mod deosebit de programare. Se spune ca barbatii sunt mai orientati catre stiintele mai exacte in timp ce femeile sunt pasionate de cele care lasa loc interpretarilor. Ada Byron este fondatoarea stiintei computerelor.

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Foto main: medici sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.