Yuppy 2 Iulie 2015 19:15
Sambata asta, publicul alege cel mai bun film al anului la maratonul ShortsUP.

Povestile care au inspirat o lume intreaga se ingramadesc pe marele ecran al maratonului ShortsUP, sambata asta, in Pavilionul Central Romexpo. A 7-a editie Noaptea Lunga a Filmelor Scurte mixeaza scurtmetrajul cu o instalatie foto de Alex Galmeanu, mapping video creat de grupul de artisti Tip-Toe si muzica funk si disco mixata de nicecream.fm. Trailerul evenimentului.

De la 7 seara la 5 dimineata, publicul va descoperi magia imaginilor aduse la viata de medii diferite precum filmul, fotografia sau arta video, dar si un cinematograf interactiv in care soarta personajului principal va fi decisa prin vot colectiv.

25 de scurtmetraje originare din Franta, Olanda, Norvegia, Canada, SUA, Marea Britanie, Italia, Romania sau Japonia vor concura in competitia ShortsUP Audience Award pentru un premiu de 1500 de E, acordat de public. O multime de comedii negre sau hilare, fictiuni, animatii si drame intense vorbesc despre frumusete, fericire, uimire si speranta – emotiile esentiale ale prezentului rezumate de regizorii de pretutindeni.

Marele castigator la Tribecca Film Festival, Dragoste in vremea nebuniei de primavara (r. Melissa Johnson, Robertino Zambrano, SUA, 2014), este autobiografia Melissei, fata care in clasa a 8-a ajunge la inaltimea de 2 metri si jumatate. Ce ar putea fi povestea unei stralucite jucatoare de basket e de fapt istoria amuzanta a sirului de romante bizare cu barbati prea scunzi si nepotriviti. Un film emotionant care iti arata ca marimea conteaza, dar cel mai important e sa fii sincer cu tine insuti.

Dupa miez de noapte, fictiunea isi face loc in programul ShortsUP cu Intre pamant si cosmos (r. Oscar Sharp, Marea Britanie, 2014), cel mai bun scurtmetraj britanic la Bafta si cea mai buna comedie la Aspen Shortsfest. Mama si sotie devotata, Sarah se trezeste intr-o zi cu capul in nori, la propriu. Nimeni nu o poate opri din impulsul levitarii asa ca familia ei trebuie sa gaseasca o solutie pentru a o tine aproape.

Citeste si:
Trafic restricționat în weekend în București cu ocazia Maratonului...
Restricții de circulație în...

Cinefilii vor putea vota scurtmetrajele preferate pe parcursul noptii lungi, pe telefon sau tableta, intr-o aplicatie disponibila pe site-ul www.shortsup.ro. Din competitia ShortsUP Audience Award nu lipsesc nici filmele romanesti, printre care castigatorul de la Next Film Festival 2015, scurtmetrajul lui Tudor Cristian Jurgiu, In care eroina se ascunde si apoi are parte de o intalnire neasteptata (Romania, 2015).

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte incepe la ora 19.00, in Pavilionul Central Romexpo. Pana la ora 22.00, spectatorii vor fi antrenati pentru maraton cu expozitii de fotografie, mapping video, muzica si ateliere concepute de Fundatia Calea Victoriei. Pentru a tine treaz spiritul cinefil, ShortsUP va gazdui in curtea Romexpo un pop-up food court cu live cooking si cele mai cool bucatarii urbane. Experientele culinare sunt oferite de M60, Fru-Fru, Frog, Sunday Bagels, Burger Van, Urban Burger, Fritz-Cola, Conitreau si multe altele.

Citeste si:
Globurile de Aur 2023. Cine sunt marii câștigători ai ediției din...
Globurile de Aur 2023. Cine...

Programul complet pe www.shortsup.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.